Hlavní obsah

Quest+ naservíruje v srpnu hry mini golf i vesmírné bitky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová služba herního předplatného Quest+ od společnosti Meta Platforms láká na dva bezplatné tituly pro virtuální realitu každý měsíc. V srpnu to budou hry Walkabout Mini Golf a Mothergunship: Forge, jak tvůrci oznámili s předstihem.

Ukázka ze hry Mothergunship: ForgeVideo: Archiv tvůrců

 
Článek

Služba Meta Quest+ byla představena minulý měsíc, přičemž využívat ji mohou hráči od července. V tomto měsíci je možné v rámci předplatného získat rytmickou střílečku Pistol Whip a Pixel Ripped 1995, což je vstupenka do světa arkádových her.

Příští měsíc se fanoušci virtuální reality mohou těšit také na zajímavé tituly. Především je řeč o hře Mothergunship: Forge, ve které se hráči střetnou s obřími mimozemskými flotilami, které budou muset zlikvidovat. Virtuální realita posouvá toto FPS (First-person shooter, tedy střílečka z pohledu první osoby) na úplně novou úroveň.

Druhým srpnovým titulem bude Walkabout Mini Golf. Na zelených hřištích s poutavým výhledem tak budete moci zdokonalovat svůj um s holí a posouvat dovednosti svého avatara na další úroveň.

Ukázka ze hry Walkabout Mini GolfVideo: Archiv tvůrců

Meta bude nabízet hry za předplatné. Cílí na fanoušky virtuální reality

Hry a herní systémy

Na kolik vyjde předplatné

Případné zájemce vyjde předplatné Meta Quest+, v rámci něhož získají každý měsíc dvě hry zadarmo, na 7,99 dolaru měsíčně, respektive na 59,99 dolaru ročně. V přepočtu tedy na 172 Kč za měsíc, případně na 1295 Kč za rok. Roční předplatné tedy vyjde citelně levněji.

Kdybyste si hry chtěli pořídit samostatně, vyjdou pochopitelně mnohem dráž. Pixel Ripped 1995 stojí 20 USD (433 Kč), Pistol Whip 30 USD (650 Kč), Mothergunship: Forge 20 USD (433 Kč) a Walkabout Mini Golf 15 USD (325 Kč).

Je však nutné zdůraznit, že podobně jako u konkurenčních herních platforem máte celou knihovnu takto získaných her k dispozici pouze po dobu, co předplatné platíte. Když jej zrušíte, knihovna bude nedostupná.

„Pokud se ale znovu připojíte na cestu s Meta Quest+, získáte opět přístup ke všem titulům z původního placeného období,“ vysvětlili tvůrci v oficiálním oznámení.

Předplatné je určeno pro majitele headsetů Quest 2, Quest Pro a v budoucnu také Quest 3, který by měl přijít na pulty obchodů letos na podzim.

Ukázka ze hry Pistol WhipVideo: Archiv tvůrců

Ukázka ze hry Pixel Ripped 1995Video: Archiv tvůrců

Dolar po dolaru. Zuckerberg se snaží nastartovat ztrátový byznys

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám