Hlavní obsah

Microsoft prozradil, jaké hry poběží na novém Xboxu

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce se dočkáme vydání nové generace televizní konzole Xbox. Přestože se novinka objeví na pultech obchodů až před Vánocemi, tvůrci již nyní prozrazují postupně celou řadu detailů. Nyní se vytasili se seznamem her, které na Xboxu Series X poběží.

Nový Xbox Series X se začne prodávat před VánocemiVideo: archív výrobce

 
Článek

Už nyní je tedy jasné, že na nejnovější generaci herní konzole od Microsoftu si zahrajeme například Cyberpunk 2077, Assassin’s Creed Valhalla či Hitman 3. Chybět nebudou ani sportovní simulátory Madden NFL 21 a FIFA 21.

Americký softwarový gigant se pochopitelně bude snažit, aby už v době vydání konzole bylo nových titulů co nejvíce. Je tedy zřejmé, že se přehled dostupných her ještě v nadcházejících měsících rozroste.

V tabulce níže naleznete nicméně přehled všech aktuálně potvrzených her, které budou optimalizovány pro Xbox Series X. S těmi mohou hráči na nové generaci konzole rozhodně počítat.

Potvrzené hry pro Xbox Series X
Assassin’s Creed Valhalla, Bright Memory Infinite, Call of the Sea, Chivalry 2, Chorus, Cyberpunk 2077, Destiny 2, DiRT 5, FIFA 21, Gears 5, Halo Infinite, Hitman 3, Madden NFL 21, Marvel’s Avengers, Outriders, Scarlet Nexus, Scorn, Second Extinction, The Ascent, The Medium, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, Yakuza: Like a Dragon

Srdcem konzole Xbox Series X bude osmijádrový procesor z dílny AMD s architekturou Zen 2, který se dovede rozpálit až na 3,8 GHz. Půjde přitom o čip s 16 vlákny. Nedílnou součástí celého čipsetu bude také integrovaný grafický čip postavený na architektuře AMD RDNA 2, který nabídne frekvenci až 1,825 GHz. Grafika by tak měla být v praxi zhruba o 20 % výkonnější než AMD Radeon RX 5700 XT.

Počítá se také s 16 GB paměti typu GDDR6, která bude rozdělena na dvě části, konkrétně na rychlejší a pomalejší. 10 GB totiž nabídne propustnost 560 GB/s a zbylých 6 GB jen 336 GB/s. Podtrženo, sečteno – Xbox Series X nabídne výkon 12 TFLOPS.

Případní zájemci mohou počítat také s velmi rychlým úložištěm. Konkrétně bude Xbox Series X vybaven NVMe SSD s kapacitou 1 TB. Výrobce se navíc zajímavě vypořádal i s případnou rozšiřitelností, konzole totiž bude využívat speciální pro proprietární 1TB SSD od Seagatu, které se bude připojovat pomocí speciálního konektoru pro zachování co nejvyšší přenosové rychlosti.

Koronavirus výrobu neohrozil, herní konzole nové generace letos vyjdou

Hry a herní systémy

Americký softwarový gigant se již dříve pochlubil, že jeho nová herní konzole nabídne netradiční vzhled. Doposud totiž konzole od amerického softwarového gigantu prakticky vždy připomínaly DVD a Blu-ray přehrávače, které bylo možné snadno umístit do stolku pod televizor.

Xbox Series X je daleko rozměrnější a má tvar věže tyčící se směrem vzhůru. Sluší se nicméně podotknout, že konzoli bude možné položit vedle TV i naležato. I přesto ale zabere více místa než současná generace.

V prodeji by se měl Xbox Series X objevit před Vánocemi. Cena však bude upřesněna až později.

Foto: archív výrobce

Xbox Series X

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám