Hlavní obsah

Slack mění majitele, komunikační aplikace se prodala za 600 miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Americký výrobce podnikového softwaru Salesforce.com se dohodl na převzetí komunikační aplikace Slack za 27,7 miliardy dolarů (přes 600 miliard Kč). Oznámila to v noci na středu firma. Dohodnutá transakce je největší akvizicí v historii společnosti Salesforce.com, napsala agentura Reuters.

Foto: Kiichiro Sato, ČTK/AP

Logo aplikace Slack

Článek

Převzetí pomůže firmě Salesforce.com v konkurenčním boji se softwarovým gigantem Microsoft. Přichází v době rozmachu práce z domova, který je důsledkem pandemie nemoci covid-19. Salesforce.com bude moci díky akvizici nabízet podnikům sjednocenou platformu k vzájemnému propojení jejich zaměstnanců, klientů a partnerů a aplikací, které používají, píše Reuters.

Aplikace Slack slouží k týmové komunikaci. Vznikla v roce 2009 a koncem letošního března měla kolem 12,5 milionu uživatelů. Jejím hlavním konkurentem je služba Microsoft Teams. Ta vznikla v roce 2016 a v současnosti má přes 100 milionů uživatelů, píše server BBC.

Společnost Slack si stěžuje na Microsoft u Evropské komise

Software

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám