Hlavní obsah

Hrej a neplať 28/2003: Moorhuhn se vrací!

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hitem nejenom tohoto týdne ale možná i celého léta se stane další pokračování "lovu na slepice" Moorhuhn X, nicméně ani přesto by vaší pozornosti neměla uniknout malá exkurze do sexuálního žvota králíků pod názvem Breeder.

Foto: Archív pořadatele

Sídlo zlínského archívu - zámek na Klečůvce otevře dveře veřejnosti

Článek

Moorhuhn X

A je to tady - dlouho očekávaný další díl tolik očekávaného lovu na slepice (bez ohledu na to, že slepice nedovedou létat) je tady. Už nemusíte snášet žádné polovičaté náhražky samorostlých programátorů, protože dílko kvalitativně srovnatelné se svými předchůdci přímo z dílny Phenomedia AG se může směle usadit na vašich harddiscích a poskytnout vám tak mnoho chvil královské zábavy.

Na rozdíl od posledního dílu odehrávajícího se na mořském pobřeží se přeneseme opět do trochu střízlivějšího prostředí venkova, přičemž princip je stále tentýž - zabít co nejvíce opeřenců. Ovšem více než kdy dříve je kladen důraz na různé bonusy a malusy a nečekejte ode mě, že vám nějaké z nich vyzradím - připravil bych vás tak o největší devizu celé hry.

Co dodat - i kdyby byl každý nový díl Moorhuhna bez jakýchkoli výrazných vylepšení (a jako že tento mezi ně patří), lidé je pořád budou pařit až do zblbnutí snad ještě více Solitare a není divu - ne nadarmo je Moorhuhn králem freewarové herní scény.

DOWNLOAD, homepage, 5.8 MB, 9/10

Breeder

Mám takový pocit, že toto podivuhodné dílko jsme už jednou kdysi dávno v Hrej a neplať měli, ale jeho kvalita je natolik přesvědčivá, že rozhodně neuškodí spravit o něm i další případné zájemce.

Celá hra se točí okolo života králíků, hlavně pak toho sexuálního. Mějme jednu hrací plochu obehnanou elektrickým plotem, kterého se nenechavá zvířata nesmějí dotknout, jinak je po nich, a v něm ze začátku dva králíky. Ty dáte do hromady (normálně za použití metody dragdrop, kéž by to bylo takhle jednoduché i u lidí), z čehož vznikne potomek, u nějž musíte vypozorovat pohlaví, abyste jej dále mohli nechat množit. Spojení dvou králíčků stejného pohlaví je totiž docela problematické.

Cílem hry je vychovat populaci alespoň osmi jedinců, což se může zdát být jednoduché, ale to jsem se ještě nezmínil o meteorech, které tu a tam způsobí menší králičí genocidu.

A pak, až se vás někdo zeptá "Jak vám dupou králíci?", odpovíte jen: "Dupou, dupou..."

DOWNLOAD, homepage, 0.3 MB, 9/10

Battling Faces

Na závěr jako obvykle něco jednoduššího i když neméně zábavného. Tentokrát se pod záhadným názvem Battling Faces skrývá obyčejná hra na babu v libovolné kombinaci člověk/počítač.

Jde o to, že se čtyři jakési divné geometrické objekty honí po hrací ploše a přetahují za pomocí střílení a pokládání bomb o jakousi trofej. Kdo je jejím držitelem v okamžiku, kdy časomíra ukáže nulu, stává se vítězem kola.

Jako vždy u podobného typu her platí pravidlo, že pokud máte po ruce nějaké živé spoluhráče, pak si k hodnocení připočtěte nějaký ten bodík, protože umělá inteligence zde není nijak přehnaně inteligentní, pročež hrozí samotnému hráči nebezpečí, že se začne brzy nudit.

DOWNLOAD, homepage, 2.9 MB, 5/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 23/2003: Kachní sněhová válka

Léto pomalu začíná, ale jen blázen by se vydával do přírody, když si může užít všech dobrodružství u dalších třech nových her zdarma. Dnes je tu máme japonskou...

Hrej a neplať 25/2003: Worms se vracejí!

Dnes už se setkáváme v tomto roce po pětadvacáté, a tak budeme trochu vzpomínat: nejen, že tu máme hru na motivy legendárních Worms, ale na vaše monitory opět...

Výběr článků

Načítám