Hlavní obsah

Hrej a neplať 24/2003: Zastřel si své Teletubbies!

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A je to tady! Po slepicích, Rómech, finančnících a zajíci Zazovi se i Teletubbies dočkali možnosti býti odstřelen ve freewarové akční hře! A dále: hra na téma Matrix! Stahujte a bavte se!

Foto: Policie ČR

Identikit jednoho lupiče

Článek

 Teletubbies - The Mercy Killing

Že někdo někde sedne k počítači a za pár večerů zbastlí ve Flashi hru, kde se budou malé plyšové žvatlající potvůrky krmit olovem a rozstřikovat se na tisíce malých krvavých kousků, které posléze pokryjí vnitřní stranu obrazovky, se dalo docela spolehlivě předvídat. Všechno populární se totiž dříve či později ocitne pod muškou zaměřovače ovládaného vaší myší a není nic lehčího, než vystřelit...

Ale zanechme filozofování a pojďme se na hru pocházející stejně jako její legendární vzor Moorhuhn z Německa podívat blíže. Co je hlavním rozdílem oproti jiným "střílecím" hrám je možnost ba spíše nutnost měnit zbraně. Učiníte tak stiskem klávesy 1, 2 nebo 3. Na výběr máte motorovou pilu pro "boj" zblízka, pistoli a pušku se zaměřovačem pro nejvzdálenější cíle za maximum bodů.

Co dodat... Pokud máte rádi tento druh her a Teletubbies k tomu, pak už na nic nečekejte a hrajte.

Matrix

Jednou si takhle stojím na zastávce a dívám se, jak jedné paní s nákupem ujel těsně před nosem autobus, načež pak stála a hrozivě se rozčilovala nad dnešními poměry. Když tu k ní však přistoupil muž v dlouhém černém koženém plášti se slunečními brýlemi řekl: "Nesnažte se dohonit autobus, protože tady žádný autobus není."

Ale proč vám to povídám - jistě jste si všimli jakési podivné "maticové mánie" zuřící okolo našich hlav v posledních dnech - kdo neviděl a pak sálodlouze nezkritizoval druhý díl Matrixu, ten jako by nebyl. A tak se přidám i já se svou troškou do mlýna a nabídnu vám ke stažení hru, která je sice už trošku starší (inspirována prvním dílem), ale do dnešního šílenství se hodí více než výborně.

Představu o ní si můžete udělat sami ze screenshotu (opět připomínám, že po kliknutí na něj získáte obrázek v plné velikosti); jedná se o klasický "Zastřel si..." klon, ale musím upozornit, že v porovnání s ostatními docela slabý.

Ostatně - nesnažte se tu hru hrát, protože tu žádná není.

DOWNLOAD, homepage, 6.3 MB, 5/10

Zone Runner 1 a 2

Stažením dnešního posledního instalačního souboru získáte hned dvě hry najednou; konkrétně první i druhý díl Zone Runnera. A o co se jedná? Zřejmě o nějakou předělávku z dob osmibitů (alespoň ta šílená hudba tomu nasvědčuje), kdy musíte posbírat všechna žlutá kolečka na obrazovce a nenechat se přitom chytit monstry, která zuřivě pobíhají sem a tam. Uznávám, hry intelektově nijak nepřevyšují dvě výše uvedené, ale alespoň se zde nestřílí, což už dnes není tak obvyklé.

DOWNLOAD, homepage, 2.9 MB, 6/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek

Reklama

Související články

Hrej a neplať 19/2003: Grand Theft Auto zadarmo!

Dnešní Hrej a neplať je dnes trošičku nestandardní: najdete v něm pouze jednu hru, která je ovšem co do velikosti i kvality naprosto výjimečná a ještě před...

Hrej a neplať 20/2003: Pivní Tetris

Letos se už setkáváme po dvacáté nad pravidelným přídělem tří nových her zdarma. Ani tato středa nebude výjimkou - a co že jsem si pro vás dnes připravil?...

Výběr článků

Načítám