Hlavní obsah

Hrej a neplať 18/2003: Zastřel si svého čmeláka!

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní vydání bude možná trochu monotématické, ale i přesto se u něj dobře pobavíte. Sešly se nám do něj hned tři německé oddechové hry: klon zastřel si, jeden roztomilý králíček a variace na téma Arkanoid.

Foto: Milan Richter

Border kolie z chovné stanice Fitmin předvádí perfektní zvládnutí překážkové dráhy.

Článek

Tempeljagd

Tak se mi zdá, že už jsme v Hrej a neplať nějak dlouho neměli žádný klon tolik populárního herního stylu "zastřel si", a je tudíž načase něco s tím udělat. Na pomoc nám může přijít německá hra s obligátní koncovkou -jagd - Tempeljagd.

Pokud bych chtěl název přeložit do češtiny, dostal bych trochu nesmyslné sousloví Chrámový lov, takže bude spíš lepší přidržet se nepřímého překladu z mé vlastní produkce - Zastřel si svého čmeláka.

Hraní samotné je snad zbytečné popisovat - kurzor myši se změní v zaměřovač a vy s ním pálíte po všem co se na obrazovce hýbe - zmiňovaní čmeláci, žáby, hadi a všelijaká další podivná havěť, kterou se to v Africe jenom hemží.

Už z hodnocení je asi samozřejmé, že hra sice nedosahuje kvalit své legendární předlohy - Moorhuhnjagdu - ale i tak s ní můžete strávit příjemných pár chvil.

DOWNLOAD, homepage, 2.9 MB, 7/10

RabbitRun

Možná, že vám dnešní druhá hra bude nápadně připomínat tu první a možná i tu třetí - a není divu - všechny pocházejí od téže německé společnosti Holiday Games. Inu počasí vypadá, že se čas dovolených opravdu blíží, a proto je záhodno opustit svět těžkých a složitých logických her pro dlouhé zimní večery a podívat se na něco jednoduššího. Ale zpátky ke hře.

Podle názvu lze snadno vydedukovat, že hlavním hrdinou je zde zajíc a možná opravdové herní pamětníky udeří do nosu malá asociace na digitální kapesní hru s ruským názvem Nu Pagadi rovněž se zajícem v hlavní roli. Oba dva mají něco společného - sbírají vajíčka.

Důležité je nasbíraná vajíčka nosit zpátky do nory, kterou si ovšem musíte hlídat, aby vám z ní vajíčka nekradlo nějaké jiné zvíře (musíte prominout nedostatky, vždy jsem byl v biologii trochu slabší). Obecně lze tedy hru doporučit spíše mladším hráčům.

DOWNLOAD, homepage, 6.2 MB, 6/10

Quadbrake

Poslední dnešní hrou je variace na nesmrtelné téma Arkanoid. Pokud čtete Hrej a neplať pravidelněji, pak víte, že hlavním kritériem, které u mne rozhoduje o úspěchu či neúspěchu onoho klonu je jeho originalita.

Autoři zde sice nepřišli s ničím extra výjimečným (a mám takový pocit, že už jsem to někde předtím viděl), ale snaha se rozhodně cení.

Ptáte se tedy, o co se jedná? Místo jedné plošky, kterou odrážíte míček jsou zde hned čtyři, vždy synchronizované po dvojících. K jejich ovládání použijte myš, anebo kombinaci kláves vpravo/vlevo + S/X.

DOWNLOAD, homepage, 5 MB, 5/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 13/2003

Protože je v poslední době okolo nás násilí více než dost, rozhodnul jsem se, že tento díl se bez něj může klidně obejít (až na malou výjimku). Mám tady...

Hrej a neplať 14/2003

Hrou tohoto týdne je velmi povedená akční záležitost s přiléhavým názvem Zastřel si svého Zazu, pak jedna japonská mlátička a nakonec něco na odreagování.

Hrej a neplať 15/2003

Jako každou středu tady máme i tentokrát tři hry zdarma: dnes to je velmi povedená variace na téma Wolfenstein 3D, jedna jednodušší střílečka a japonská...

Výběr článků

Načítám