Hlavní obsah

Unikátní laptop s posuvnou klávesnicí dostal výkonnější součástky

Novinky, huj

Velkého upgradu se dočkal netradiční herní notebook Predator Helios 700, který zaujme na první pohled posuvnou klávesnici – to je mezi přenosnými počítači naprostý unikát. Díky tomu nabídne nové provedení citelně vyšší výkon.

Foto: archív výrobce

Predator Helios 700

Článek

Predator Helios 700 s ikonickou posuvnou klávesnicí HyperDrift byl aktualizován tak, aby byl osazen buď přetaktovatelným procesorem Intel Core i9-10980HK nebo i7-10875H a grafikou NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER nebo RTX 2070 SUPER. Měl by tedy uspokojit nároky i velmi náročných hráčů.

Díky použití zmiňovaných grafických karet navíc novinka podporuje ray tracing, tedy realističtější vykreslování grafiky v jednotlivých hrách. Laptop je tak schopný vypočítat přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény.

Extrémně odolným notebookům a tabletům nevadí voda ani prach

Hardware

V 17,3palcovém šasi se ukrývá dále 64 GB operační paměti. Monitor má v obou případech rozlišení Full HD a nabízí obnovovací frekvenci 144 Hz a odezvu 3 ms.

Tím nejzajímavějším je u tohoto kousku však klávesnice HyperDrift. Tu je možné posunout dopředu, díky čemuž se mezi ní a displejem odkryjí další dva otvory pro přívod vzduchu, což výkonným komponentám generujícím teplo poskytne dostatečný proud vzduchu pro maximální chlazení a možnost přetaktování.

Foto: archív výrobce

Predator Helios 700

Foto: archív výrobce

Predator Helios 700

Klávesnice ve vysunutém stavu zároveň vytvoří zajímavý designový efekt, neboť pod skleněným panelem jdou vidět vnitřní komponenty a heatpipe trubice, které jsou nedílnou součástí chlazení. Samozřejmě posunutí klávesnice dopředu přispívá také lepší ergonomii, neboť jsou hráči dále od displeje.

Šikovných funkcí je k dispozici daleko více. Klávesa Turbo rychle zajistí přetaktování, zatímco nová klávesa PredatorSense poskytuje okamžitý přístup k teplotám procesoru a grafického jádra, řízení otáček ventilátorů, nastavení RGB osvětlení a dalším funkcím.

Přesnou dostupnost a cenu výrobce zatím neprozradil. Předchozí model se nicméně v tuzemsku prodával za 69 990 až 99 990 Kč.

Kvůli pandemii koronaviru se akce Aceru letos poprvé konala pouze on-line, většinou totiž tento tradiční výrobce počítačů představuje své novinky v USA. Navzdory tomu, že premiéra byla pouze virtuální, ukázala se celá řada zajímavých novinek. Acer ukázal například celou sérii nových odolných hybridů, notebooků a tabletů nazývaných Enduro. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Enduro N7

Foto: archív výrobce

Enduro T1

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám