Hlavní obsah

Extrémně odolným notebookům a tabletům nevadí voda ani prach

Novinky, huj

Úplně novou řadu extrémně odolných počítačů zvanou Enduro představila tento týden společnost Acer. Novým notebookům, hybridům a tabletům nevadí voda ani prach, splňují dokonce i armádní normu odolnosti MIL-810G.

Foto: archív výrobce

Enduro T1

Článek

Kvůli pandemii koronaviru se akce Aceru letos poprvé konala pouze on-line, většinou totiž tento tradiční výrobce počítačů představuje své novinky v USA. Navzdory tomu, že premiéra byla pouze virtuální, ukázala se celá řada zajímavých novinek.

Patrně největší pozornost budily stroje řady Enduro. Ty spojuje odolná konstrukce, která splňuje certifikaci IP65. Voda ani prach tedy těmto novinkám nevadí. Díky armádní normě MIL-810G jsou laptopy, hybridy i tablety připraveny na práci ve vysokých i nízkých teplotách či při nadměrných vibracích.

Počítač za pár stovek předělal nadšenec na nerozbitný notebook

Hardware

Dva nové notebooky

To platí v případě nového notebooku Acer Enduro N7, který je vybaven 14palcovým displejem s rozlišením Full HD. Obrazovka navíc nabízí vysoký jas 700 nitů, díky čemuž by měla být dobře čitelná i na ostrém slunci. Na cestách přijde vhod také nadprůměrná výdrž 10 hodin. Stydět se novinka rozhodně nemusí ani za svůj výkon, neboť v útrobách se ukrývá procesor Intel Core i5.

Foto: archív výrobce

Enduro N7

Vysokou odolností se chlubí také laptop Acer Enduro N3. Na poměry odolných strojů je tato novinka velmi kompaktní, v pase má 24,85 mm a váží 1985 gramů. Notebook je vybaven zesílenými rohy pro odolnost vůči pádům, tvrzeným sklem Corning Gorilla Glass, které chrání displej před vodou a unikátním voděodolným ventilátorem Aquafan.

Výdrž je v tomto případě dokonce až 13 hodin, a to navzdory tomu, že výkon je ještě vyšší než u první zmiňované novinky – srdcem laptopu je totiž procesor Intel Core i7. Dále je k dispozici grafická karta GeForce MX230 a 512GB PCle Gen3 NVMe SSD.

Foto: archív výrobce

Enduro N3

Acer Enduro T5 je pak odolný a robustní 10" tablet s Windows určený pro dlouhodobou práci v extrémních prostředích. Baterii s 10hodinovou výdrží lze vyměnit, což umožňuje nepřetržité používání, a procesor Intel Core m3 mu poskytuje výkon, jaký pracovníci v logistice a výrobě potřebují.

Pro rozšíření funkcionality a mobility tabletu Enduro T5 je k dispozici příslušenství, jako je dokovací stanice, rukojeti, čtyřbodové ramenní popruhy, automobilové nabíječky a držáky do auta.

Přehled odolných novinek uzavírá Acer Enduro T1, je to hybrid 2v1 s odnímatelnou klávesnicí a operačním systémem Windows. K dispozici je přitom provedení s 10,1“ a kompaktnější 8“ dotykovou obrazovkou, tu je mimochodem možné obsluhovat i s nasazenými rukavicemi.

Dostupnost a ceny novinek budou oznámeny až později.

Foto: archív výrobce

Enduro T1

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Elektroničtí pomocníci pro děti a studenty

Konec školního roku se nezadržitelně blíží, žákům i studentům udělá za vysvědčení jistě radost nějaká zajímavá odměna. Na trhu je hromada technických...

Výběr článků

Načítám