Hlavní obsah

PlayStation 5 je v prodeji, zatím ale jen v zahraničí

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek oficiálně začaly prodeje nové generace televizní konzole PlayStation 5, kterou společnost Sony nabízí ve dvou různých provedeních. Obě novinky jsou však zatím k dispozici pouze v zahraničí, tuzemští zákazníci musí ještě týden počkat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nový Playstation 5 je v prodejiVideo: Reuters

 
Článek

PlayStation 5 je k mání například v Japonsku či USA, v Česku a zbytku světa je však oficiální zahájení prodeje naplánováno až na čtvrtek 19. listopadu – tedy na příští týden.

Kdo by čekal, že jsou v zahraničí kvůli novým konzolím obrovské fronty před obchody, byl by na omylu. Společnost Sony totiž nabízela fanouškům obě novinky již v rámci předobjednávky od září. A zájem byl v tuzemsku i zahraničí tak vysoký, že na start prodejů prakticky žádné kusy nezbyly.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od Sony.Video: archiv výrobce

Start prodeje je tak spíše symbolický – znamená, že hráči dostanou konečně své očekávané předobjednávky. Kdo bude objednávat až nyní, může s dodávkou své konzole počítat spíše až zkraje nového roku. Serióznější obchody již nyní informují své zákazníky, že další várka dorazí až v únoru.

Nedostatek PlayStationů s číslovkou pět v názvu hraje do karet překupníkům, kteří stihli udělat předobjednávky již během září. Nabízejí přenechání objednávky hned při startu prodeje za mnohatisícový příplatek – neváhají si přitom říct klidně i o 20 000 Kč. [celá zpráva]

Nejvýkonnější konzole je nedostatkovým zbožím. Po nových Xboxech se jen zaprášilo

Hry a herní systémy
Foto: archív výrobce

PlayStation 5

A podle ohlasů na sociálních sítích i nejrůznějších bazarech a aukčních portálech lidé skutečně neváhají takové sumy za nedostatkové zboží zaplatit.

Jak již bylo uvedeno výše, PlayStation 5 se nabízí ve dvou provedeních. Standardní PlayStation 5 stojí 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak 10 790 Kč.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nová éra televizních konzolí startuje

Vyšší výkon, věrnější grafika a možnost hrát při nastavení větších detailů. To všechno slibují herní konzole nové generace. Během listopadu odstartuje postupně...

Výběr článků

Načítám