Hlavní obsah

PlayStation 5 za 20 000 korun? Překupníci se snaží vydělat na nedostatku konzolí

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PlayStation 5 má společnost Sony začít oficiálně prodávat až příští měsíc. Už nyní je ale jasné, že nových konzolí bude nedostatek, čehož pohotově využili překupníci. Ti nabízejí novou pětku s pořádně tučným příplatkem ve výši několika tisíc korun.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

Překupníci využili toho, že předobjednávky běží již od poloviny září. Kdo si ale nestihl objednávku udělat mezi prvními, ten si na novou generaci televizní konzole od Sony pořádně počká. Jednotlivé obchody ale již nyní začaly zákazníky informovat, že kdo si udělá objednávku až nyní, může s konzolí počítat až příští rok. Vánoce se zkrátka již nestihnou.

Již nyní je tedy jasné, že v oficiální den startu prodejů – 19. listopadu – zkrátka žádný tuzemský obchod nebude mít pro zákazníky konzole k dispozici. Vše se rozebralo už v rámci předobjednávek.

Výroba PlayStationů vázne, před Vánocemi budou chybět miliony kusů

Hardware

Dvě různá provedení

Sluší se připomenout, že PlayStation 5 se bude nabízet ve dvou provedeních. Standardní PlayStation 5 stojí 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak 10 790 Kč.

Podnikavci nyní nabízí pro dychtivé hráče přenechání vlastních rezervací za „manipulační poplatek“. Pokud jim lidé k ceně konzole přidají zpravidla tři až šest tisíc korun, konzole bude jejich. V některých případech ale chtějí dokonce ještě více peněz. Není tak problém narazit na nabídky pohybující se okolo 20 000 Kč.

Zda někdo skutečně za takovouto sumu PlayStation 5 koupí, je otázkou. Na druhou stranu zoufalí rodiče shánějící konzoli pod vánoční stromek pravděpodobně budou ochotni připlatit. Další várka konzolí totiž dorazí do tuzemských obchodů až příští rok.

Foto: archív výrobce

Ovladač DualSense

Zcela nový design, dvě provedení

Pětka sází na kombinaci bílé a černé barvy. Vzhled působí rozhodně moderním a neokoukaným dojmem. Obě provedení by měla mít úplně stejný výkon a víceméně i vzhled, pouze klasický PlayStation 5 má pravou bočnici trochu vypouklou, protože japonský herní gigant do těchto míst vtěsnal optickou mechaniku.

Verze PS5 Digital Edition působí útlejším dojmem a je zcela symetrická. Případní zájemci ale musí počítat s tím, že hru na optickém nosiči zkrátka do přístroje nedají, všechny tituly se v tomto případě budou stahovat prostřednictvím internetu.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám