Hlavní obsah

Nejvýkonnější konzole je nedostatkovým zbožím. Po nových Xboxech se jen zaprášilo

Novinky, abr

V úterý se začaly oficiálně prodávat dva nové Xboxy, zájem o novinky od Microsoftu ale podle všeho překonal očekávání. Výkonnější model je totiž beznadějně vyprodán a některé obchody již dopředu informují o tom, že letos se situace nezlepší.

Představení televizní konzole Xbox Series XVideo: archív výrobce

 
Článek

Byť předobjednávky obou nových Xboxů odstartovaly již před několika týdny, oficiálně prodej započal až tento týden v úterý. Levnější verze Series S stojí 7999 Kč, druhý model – označovaný jako nejvýkonnější na světě – pak vyjde na 13 499 Kč.

Zatímco první zmiňovanou konzoli je možné v obchodech stále ještě koupit, výkonnější varianta je beznadějně vyprodaná. Zatímco někteří prodejci slibují naskladnění ještě před Vánocemi, jiní již přiznávají, že další konzole budou mít skladem až příští rok v únoru.

Představení levné konzole Xbox Series SVideo: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Xbox Series X

Opakuje se tak situace z minulého měsíce, kdy se v rámci předobjednávek rozebraly prakticky všechny konkurenční konzole PlayStation s pořadovou číslovkou pět v názvu. Na další kusy si lidé budou muset počkat patrně až do února příštího roku.

Sony nabízí také dva různé modely. Standardní PlayStation 5 stojí 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak 10 790 Kč. Cena levného modelu je tedy vyšší než v případě Xboxu Series S, ale výkon je v případě obou konzolí od Sony zcela totožný. Za zmiňovanou částku 10 790 Kč tedy případní zájemci získají úplně stejný herní komfort jako v případě dražší pětky.

Proti tomu atraktivnější cenovky dosáhl Microsoft vcelku jednoduše, snížil výkon konzole, a navíc ubral i optickou mechaniku.

Detaily o všech konzolích nové generace se dozvíte v našem dřívějším článku:

Nová éra televizních konzolí startuje

Hardware

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám