Hlavní obsah

CES 2020: Okopírovali slavnou herní konzoli. A dobře udělali

Novinky, mif
Las Vegas

Zajímavou herní konzoli představila na veletrhu CES společnost Dell. Model Alienware UFO však nezapře inspiraci u slavného hybridního systému Nintendo Switch, který patří mezi nejprodávanější herní konzole současnosti. A koneckonců zástupci podniku se tím na výstavišti ani netajili.

Hybridní herní konzole Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Nintendo Switch je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, neboť na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: mif, Novinky

Alienware UFO

Foto: mif, Novinky

Takto je možné složit ovladač pro pohodlnější hraní.

A na úplně stejném konceptu staví také Alienware UFO – má tedy odnímatelné ovladače po stranách a zároveň může fungovat po připojení k televizoru nebo monitoru jako stolní počítač či televizní konzole.

„Podobnost není náhodná. Ale není se čemu divit, Switch má zkrátka unikátní konstrukci, kterou jsme jen posunuli na novou úroveň,“ prohlásil jeden z promotérů přímo na výstavišti. Narážel přitom na to, že novinka řady Alienware staví na operačním systému Windows. Jdou na ní tedy spustit úplně všechny hry jako na libovolném herním počítači.

CES 2020: Hráči mají novou modlu, odhalen byl nejrychlejší monitor

Hardware

Dalším rozdílem ve srovnání s konkurencí od Nintenda je větší displej. Switch má totiž pouze 6,2palcovou dotykovou obrazovku, zatímco novinka nabízí úhlopříčku osm palců. Větší obrazovka je při hraní rozhodně ku prospěchu, ale zařízení je pochopitelně o něco větší a na cestách tedy zabere více místa.

Příliš mnoho informací o Alienware UFO ale zatím k dispozici není. Výrobce totiž na veletrhu několikrát upozornil, že jde pouze o koncept, který se vlastně ani nikdy nemusí začít prodávat. To by ale byla rozhodně škoda, neboť hry na novince běžely krásně plynule a podobný hybrid s Windows by jistě nejeden herní nadšenec ocenil.

Foto: mif, Novinky

Alienware UFO

Foto: mif, Novinky

Hybrid v televizním režimu

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám