Hlavní obsah

Česko hledá stovky programátorů. Cílí na ukrajinské uprchlíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Programátoři patří dlouhodobě k velmi vyhledávaným a navíc i nadstandardně placeným profesím, v Česku se jich přitom hledají stovky. Hned několik společností se nyní snaží zaplnit prázdná místa uprchlíky z Ukrajiny.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Už na konci února vypsala pracovní nabídky pro programátory česká pobočka amerického Microsoftu. Tehdy vyjádřila podporu Ukrajincům a nabídla uprchlíkům práci ve vývojovém centru v Praze.

Na stránkách ukrajinci.cz, které vznikly ještě před válkou a za kterou stojí Ukrajinská iniciativa v ČR, pak lze dohledat hned několik podobných nabídek. Nabídky se ale množí například i na uzavřených skupinách na Facebooku, jsou jich přinejmenším desítky.

Českým technologickým firmám hrozí výpadek stovek ukrajinských IT expertů

Internet a PC

SAP zahájil velký nábor

Velký náborový program pro uprchlíky z Ukrajiny pak vyhlásila tento týden česká pobočka softwarové společnosti SAP, ta chce přijmout 185 kvalifikovaných pracovníků. Pozice bude nabízet kromě Česka i v pobočkách v Německu, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku, Polsku a na Slovensku. Otevřené pozice zahrnují softwarové inženýrství, prodej, podporu prodeje, poradenství, lidské zdroje nebo finance.

V rámci programu spustil SAP internetovou stránku s nabídkou volných pracovních pozic pro uprchlíky z Ukrajiny. Najdou tu odpovědi na často kladené dotazy a možnost zaregistrovat se v případě zájmu o práci bez nutnosti dodávání všech příslušných dokumentů, čímž se zrychlí náborový proces. Zájemci o práci se mohou zapojit do programu na stránkách společnosti.

„Máme hodně volných míst odpovídajících dovednostem některým z těch, kteří prchají před touto tragédií, a děláme vše pro to, abychom urychlili náborový proces a co nejdříve nabídli bezpečné zázemí naší společnosti,”uvedl vedoucí projektu v SAP Cawa Younosi.

V České republice zaměstnává SAP více než 2500 lidí, a patří tak mezi největší lokální zaměstnavatele v oboru IT. Tým českého SAP tvoří zaměstnanci více než 90 národností a z 50 procent ženy.

Reklama

Související články

Na trhu chybí 30 000 odborníků na počítače

Na trhu práce chybí v Česku podle personálních agentur 30 000 odborníků na počítače. Téměř čtyři z pěti firem tvrdí, že má problém obsadit volné místo ve svém...

Výběr článků

Načítám