Hlavní obsah

Bitcoin zpevnil, koketuje s hranicí 600 000 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kurz bitcoinu pozvolna roste, ztráty z uplynulého týdne ale ještě nedorovnal, byť se kurz přiblížil hranici 600 000 Kč. Podobný trend zaznamenaly i další kryptoměny, jako je například ethereum. Vyplývá to z informací specializovaného serveru CoinMarketCap, který monitoruje ceny na desítkách různých kryptoburz.

Článek

„Cena kryptoměny v uplynulém týdnu slábla a investoři vyčkávali na makro data. Bitcoin uvázl zhruba 10 % pod svými maximy z počátku května, mezitím investoři dále vyčkávají, zatímco ostatní vybírají výnosy z nedávných zisků,“ prohlásil Simon Peters, analytik trhů eToro.

Bitcoin se ještě před prvním víkendem v tomto měsíci nabízel za 631 030 Kč, minulý týden v pátek ale kurz klesl až na 564 360 Kč. To byla jedna z nejnižších hodnot od poloviny března.

Foto: Novinky

Kurz bitcoinu za poslední týden

Bitcoin a ethereum nejsou samy. Na světě je už téměř 10 000 kryptoměn

Internet a PC

Během víkendu však začala nejznámější kryptoměna na světě zpevňovat, v pondělí se tak kurz přiblížil hranici 600 000 Kč. Konkrétně se jedna virtuální mince obchodovala za 593 960 Kč.

Letošní rok bitcoin startoval na kurzu 380 890 Kč. Zatím absolutní rekord si připsal v listopadu 2021, tehdy hodnota činila 1 427 350 Kč.

„Dlouhodobý výhled pro bitcoin je těžké posoudit, s tím, jak se hospodářské zprávy v posledních týdnech vyjasňují, a s všudypřítomnými problémy v bankovním sektoru by se kryptoaktivu mohlo v příštích několika letech dařit, jestli bude mít silnou vlastnickou základnu,“ komentoval aktuální situaci Peters.

Ethereum také roste

Podobně se vyvíjel také kurz u dalších kryptoměn. Bezmála desetiprocentní pokles zaznamenalo v uplynulém týdnu také ethereum. Před prvním víkendem v měsíci činila hodnota 39 300 Kč, minulý týden v pátek to bylo už jen 37 620 Kč. Aktuálně se ethereum obchoduje za 39 590 Kč.

Pro úplnost dodejme, že na začátku letošního roku kurz druhé nejznámější kryptoměny činil 27 010 Kč. Na vrcholu bylo ethereum předloni v listopadu, kdy se obchodovalo za 104 970 Kč.

Bitcoin se propadl. A ostatní kryptoměny s ním

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám