Hlavní obsah

Bitcoin kolísá. Některé kryptoměny ale posílily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divoký týden má za sebou nejznámější kryptoměna na světě. Během uplynulých sedmi dnů bitcoin posílil i klesl o desítky tisíc korun. Bouřlivý vývoj zaznamenal ale prakticky celý kryptoměnový trh, některým tokenům se dokonce podařilo hodnotu i zvýšit. Vyplývá to z informací specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Přesně před týdnem se bitcoin obchodoval za 836 287 Kč. Během uplynulých sedmi dnů ale hodnota klesla až na 806 021 Kč a následně i vyšplhala na 855 608 Kč, výkyvy o desítky tisíc korun zkrátka nebyly v uplynulých dnech ničím výjimečným.

Tento týden nejznámější kryptoměna na světě odstartovala na 833 514 Kč, v úterý ráno ale kurz činil už jen 822 991 Kč. „Během sedmi dnů se bitcoinu nepodařilo zaznamenat týdenní posun po mírné volatilitě,“ komentoval aktuální vývoj Simon Peters, analytik kryptotrhů v eToro.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Další týden plný zvratů? Co ovlivní kurz bitcoinu

Internet a PC

„Nadcházející týden na trzích vypadá z hlediska plánovaných událostí klidněji. Bitcoin byl i nadále v centru pozornosti mnoha investorů, protože se stále objevují spekulace a šeptanda o ETF,“ doplnil Peters.

Zkratka ETF označuje fond obchodovaný na burze. O schválení takového bitcoinového fondu se nyní snaží hned několik společností v USA.

Letošní rok nejznámější kryptoměna na světě odstartovala na 380 890 Kč. V první polovině listopadu se ale kurz vyšplhal až na 866 103 Kč, což je letošní rekord. Naposledy měla nejznámější kryptoměna na světě takovou hodnotu v květnu 2022.

Zatím absolutní rekord si bitcoin připsal v listopadu 2021, kdy se nabízel za 1 427 350 Kč.

Seniorka z Prahy „zachraňovala“ své peníze. Do bitcoinmatu vložila 5,5 milionu

Krimi

Některé kryptoměny posílily

Podobný vývoj jako bitcoin zaznamenaly i další kryptoměny, některé ale i posílily. Například ethereum se před týdnem obchodovalo za 43 590 Kč, v úterý ráno ale kurz činil 44 821 Kč. „Ethereum mělo silnější týden a vzrostlo přibližně o 1,8 %,“ prohlásil Peters s tím, že v uplynulém týdnu kurz vzrostl až na 47 451 Kč.

Na začátku letošního roku kurz etherea činil 27 010 Kč. Na vrcholu byla druhá nejznámější kryptoměna předloni v listopadu, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Najdou se ale kryptoměny, které posílily ještě více. „Axie Infinity zaznamenala silný týdenní zisk, když vzrostla o zhruba 11,2 %. Cena herního tokenu ožila poté, co bylo oznámeno, že se počet aktivních uživatelů na platformě odrazil ode dna,“ doplnil analytik kryptotrhů v eToro.

Kurz kryptoměny Axie Infinity činil před týdnem 133 Kč, v pondělí se vyšplhal až na 166 Kč za jednu virtuální minci. V úterý ráno se tato herní kryptoměna obchodovala za 152 Kč.

Bitcoiny u Čechů vedou. Za 15 let nashromáždili 3000 mincí

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám