Hlavní obsah

Bitcoin dál oslabuje. A není jediný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z pondělního propadu kurzu o desítky tisíc korun se bitcoin stále nevzpamatoval, naopak nejznámější kryptoměna na světě nadále pozvolna oslabuje. A nejde přitom o jedinou virtuální měnu, jejíž hodnota klesá. Vyplývá to z informací specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Ještě minulý týden v pátek se bitcoin obchodoval za 1 011 205 Kč, což je nejvyšší kurz v letošním roce, tento týden v pondělí však hodnota klesla až na 919 001 Kč, tedy bezmála o sto tisíc korun.

V úterý se bitcoin vzpamatoval, když opět posílil na 953 317 Kč. Důvod k radosti ale fanoušci kryptoměn dlouho neměli, protože kurz začal následně opět klesat. Ve středu odpoledne tak hodnota činila už jen 934 303 Kč.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Obchody s kryptoměnami vzrostly v Česku v listopadu o polovinu

Internet a PC

„Důvody náhlého poklesu ceny jsou v této brzké době nejasné, ale mohly by pramenit z toho, že někteří investoři po výrazném několikaměsíčním růstu ceny začali vybírat zisky. Bitcoin v současnosti vzrostl za 12 měsíců o 146 %. Určité přehřátí při velkém nárůstu ceny nelze očekávat,“ prohlásil tržní analytik společnosti eToro Simon Peters.

Podle něj bitcoin nebude mít v dohledné době dostatek pozitivních impulzů, aby kurz začal opětovně růst. „Spojené státy minulý týden oznámily silný růst počtu pracovních míst, který se vymyká sazbám, což naznačuje, že dobré zprávy, které trh očekává, pravděpodobně nepřijdou,“ doplnil Peters.

Letošní rok nejznámější kryptoměna na světě odstartovala na 380 890 Kč. Absolutní rekord si bitcoin připsal v listopadu 2021, kdy se nabízel za 1 427 350 Kč.

Ethereum také oslabuje

Citelný pokles je patrný také v případě etherea. Druhá nejznámější kryptoměna se ještě během víkendu obchodovala za 54 384 Kč, v pondělí ale hodnota klesla až na 49 949 Kč. Ve středu odpoledne byl kurz ještě nepatrně nižší, činil 49 740 Kč.

Na začátku letošního roku kurz etherea činil 27 010 Kč. Na vrcholu byla druhá nejznámější kryptoměna předloni v listopadu, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Podobně oslabovala drtivá většina kryptoměn. Dvouciferný pokles zaznamenaly za posledních sedm dní například virtuální mince Terra Classic, Sei, ThorChain, Pepe, Kaspa či Blur. U všech klesl kurz o více než 10 %.

Bitcoin využívá 210 milionů lidí, žádná kryptoměna není populárnější

Internet a PC

Reklama

Související články

Bitcoin pokořil milionovou hranici

Teprve v pondělí pokořil bitcoin 900tisícovou hranici, naposledy byl kurz takto vysoko vloni v březnu. O dva dny později je ale hodnota o dalších 100 tisíc...

Výběr článků

Načítám