Hlavní obsah

Kryptoměnová burza Binance zastavila výběry stablecoinu USDC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Kryptoměnová burza Binance, která je největší na světě, přechodně zastavila výběry stablecoinu USDC. Výkonný ředitel burzy Changpeng Zhao dopoledne oznámil, že Binance registruje nárůst výběrů a že situace se zlepší, až otevřou banky v New Yorku.

Foto: repro binance.com

Webové stránky Binance.com

Článek

„Na USDC jsme zaznamenali nárůst výběrů,“ napsal Kanaďan čínského původu Changpeng Zhao na Twitteru. Stablecoin USDC patří k takzvaným konvenčním stablecoinům, které jsou kryty reálnými a vysoce likvidními ekvivalenty hotovosti nebo dolary.

Výměna stablecoinu USDC za tokeny Paxos Standard a Binance USD vyžaduje, že si zájemce musí zajistit tradiční dolary v bance v New Yorku, dodal Zhao. „Banky nebudou mít otevřeno ještě několik hodin. Očekáváme návrat k normálu, až banky otevřou,“ dodal. V New Yorku je o šest hodin méně než ve střední Evropě.

Pokud nevstupuje do transakce žádný finanční derivát, pak je výměna stablecoinu za reálné dolary v poměru jedna ku jedné, poznamenal šéf kryptoměnové burzy. Do budoucna se Binance podle něj pokusí zřídit likvidnější kanály pro účely výměny stablecoinů.

Ochrana světa kryptoměn? Binance chce vytvořit miliardový fond

Internet a PC

Binance v jiném tweetu uvedla, že provádí výměnu tokenů s účastí USDC. Držitelé digitálních tokenů v takovém případě vyměňují své kryptoměnové mince, většinou přes různé blockchainy.

Burza Binance v září uvedla, že automaticky přemění zůstatky uživatelů a nové vklady v USD Coin a dalších stablecoinech Pax Dollar a True USD na své vlastní stablecoiny Binance USD.

Reklama

Související témata:

Související články

Lukačovič: Bitcoin nese rysy pyramidové hry

Majitel společnosti Seznam.cz Ivo Lukačovič považuje bitcoin za fenomén, který boří hranice techniky i financí. Jedním dechem ale dodává, že fungování...

Výběr článků

Načítám