Hlavní obsah

K účtům na Twitteru a Facebooku mohli mít přístup nepovolaní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

K osobním údajům stovek uživatelů Twitteru a Facebooku mohli nedopatřením získat přístup nepovolaní. Podle pondělního sdělení provozovatelů obou sociálních sítí se tak mohlo stát, když se uživatelé prostřednictvím svých účtů připojili k některým aplikacím staženým z obchodu Google Play.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Přístup tak uživatelé mohli nechtěně umožnit k údajům, jako je e-mailová adresa, uživatelské jméno nebo nejčerstvější tweety. Na vině je podle bezpečnostních odborníků software One Audience, který tato data zpřístupňoval třetím stranám.

Z Facebooku je síť pro máminy buchty. Mezi mladými „frčí“ TikTok

Internet a PC

Twitter uvedl, že dotčené klienty bude informovat. Upozorní také firmy Google a Apple, aby mohly podniknout případné další kroky, uvedl server CNBC.

Facebook, Google a Twitter v poslední době čelí zpřísněnému dohledu regulačních orgánů a tlaku politiků a uživatelů. Těm se nelíbí způsob, jak zacházejí se získanými osobními údaji.

Reklama

Související články

Facebook představil nové logo

Americká společnost Facebook v pondělí představila nové logo, kterým se chce odlišit od stejnojmenné aplikace a dát najevo, které produkty jí patří. Novou...

Politické kampaně dostaly na Twitteru stopku

Na sociální síti Twitter od pátku platí zákaz politické reklamy. Placená sdělení týkající se zásadních společenských témat na této platformě nekončí úplně,...

Výběr článků

Načítám