Článek
Rychlý, vláčný a voňavý chlebíček ze špaldové mouky zvládnete připravit za 15 minut. Je výborný k snídani, svačině nebo jako sladká tečka po vydatném jídle. Můžete ho podávat samotný, s máslem nebo třeba s kopečkem zakysané smetany či s kapkou medu.
INGREDIENCE: | |
---|---|
2 jablka | 2 hrnky hladké špaldové mouky |
60 g másla | 1 lžička jedlé sody |
2 vejce | 2 lžičky prášku do pečiva |
1 hrnek hnědého přírodního cukru | 2 hrsti ořechů |
2 lžičky perníkového koření |
POSTUP:
- Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky, nebo je nahrubo nastrouhejte. Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu vyložte papírem na pečení.
- Rozpusťte máslo a nechte ho mírně vychladnout. Dejte jej do mísy, přidejte vejce, cukr a perníkové koření, dobře prošlehejte a vmíchejte jablka a nasekané ořechy.
- V jiné misce smíchejte prosátou mouku, sodu a prášek do pečiva. Postupně přidávejte suché ingredience k mokrým a promíchejte do hladkého těsta, nemusíte ho příliš šlehat.
- Těsto přelijte do formy a pečte v předehřáté troubě asi 50 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nebude suchá.