Hlavní obsah

Vůně podzimu v každém soustu: Recept na kořeněný jablečný chlebíček

Když se dny zkracují a vzduch voní po spadaném listí, přichází čas na pečení, které zahřeje nejen tělo, ale i duši. Kořeněný jablečný chlebíček je přesně ten typ dezertu, který si spojíte s pohodou, šálkem čaje a dekou přes nohy. Kombinace sladkých jablek, skořice, muškátového oříšku, hřebíčku a dalšího koření, vytváří harmonii chutí, která evokuje podzimní procházky i domácí klid.

Foto: Shutterstock

Kořeněný jablečný chlebíček

Článek

Rychlý, vláčný a voňavý chlebíček ze špaldové mouky zvládnete připravit za 15 minut. Je výborný k snídani, svačině nebo jako sladká tečka po vydatném jídle. Můžete ho podávat samotný, s máslem nebo třeba s kopečkem zakysané smetany či s kapkou medu.

INGREDIENCE:
2 jablka2 hrnky hladké špaldové mouky
60 g másla1 lžička jedlé sody
2 vejce 2 lžičky prášku do pečiva
1 hrnek hnědého přírodního cukru2 hrsti ořechů
2 lžičky perníkového koření

POSTUP:

  1. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky, nebo je nahrubo nastrouhejte. Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu vyložte papírem na pečení.
  2. Rozpusťte máslo a nechte ho mírně vychladnout. Dejte jej do mísy, přidejte vejce, cukr a perníkové koření, dobře prošlehejte a vmíchejte jablka a nasekané ořechy.
  3. V jiné misce smíchejte prosátou mouku, sodu a prášek do pečiva. Postupně přidávejte suché ingredience k mokrým a promíchejte do hladkého těsta, nemusíte ho příliš šlehat.
  4. Těsto přelijte do formy a pečte v předehřáté troubě asi 50 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nebude suchá.

Výběr článků

Načítám