Hlavní obsah

Veganský recept, kde hraje hlavní roli tofu a mango

1:05
1:05

Poslechněte si tento článek

Tento recept vás přesvědčí, že veganské jídlo a tofu můžou chutnat luxusně. Lepkavá sladkokyselá omáčka je pikantní a svěží zároveň, navíc bude na stole za půl hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Tofu s mangem

Článek
INGREDIENCE
250 g tofu natural1 lžička hnědého cukru
4 lžíce oleje1 lžíce kukuřičného škrobu
4 lžíce sójové omáčky 1 zralé mango
3 stroužky česneku2–4 lžíce sladké chilli omáčky (nebo podle chuti)
cca 3 cm zázvoruchilli podle chuti
1 lžíce limetové šťávysůl
K podávání:
vařená jasmínová rýže sezamová semínka

POSTUP:

  1. Tofu důkladně osušte a nakrájejte na menší kostky. V misce prošlehejte dvě lžíce oleje, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, limetovou šťávu, cukr a kukuřičný škrob.
  2. Přidejte tofu a dobře promíchejte. Pokud máte čas, nechte chvíli marinovat. Oloupejte mango a rozmixujte ho spolu se sladkou chilli omáčkou dohladka.
  3. V pánvi rozehřejte zbylý olej, přidejte tofu i s marinádou a opékejte ho ze všech stran dozlatova. Přilijte mangové pyré, krátce prohřejte a dochuťte solí, limetovou šťávou nebo trochou cukru podle potřeby.
  4. Podávejte horké s jasmínovou rýží, posypané sezamovými semínky.

TIP: Pro výraznější chuť zkuste použít sezamový nebo arašídový olej, dodají pokrmu autentický asijský šmrnc.

Související témata:

Výběr článků

Načítám