Hlavní obsah

Recept na zebra chlebíček, který oceníte k snídani i odpolední kávě

1:18
1:18

Poslechněte si tento článek

Aktualizováno

Ráno s jogurtem ke snídani, odpoledne ke kávě a večer jen tak na chuť. Sladké chlebíčky z formy jsou zkrátka skvělé řešení. Po upečení jej nechte vychladnout a poté zakrojte. Půvabný pruhovaný vzor vás zaručeně přiměje k úsměvu.

Foto: Profimedia.cz

Chlebíček zebra

Článek
INGREDIENCE
350 g polohrubé mouky200 ml perlivé vody
1 prášek do pečiva2 lžíce kakaa
4 vejcešpetka soli
160 g cukru krupicemoučkový cukr na posypání
200 ml oleje

POSTUP:

  1. Chlebíčkovou formu vyložte papírem na pečení a troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte s práškem do pečiva, oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte špetku soli a začněte šlehat. Postupně přisypte asi polovinu cukru a vyšlehejte pevný sníh.
  2. Ke žloutkům přidejte zbylý cukr a vyšlehejte je do husté světlé pěny.
  3. Ke žloutkové pěně po částech střídavě vmíchejte mouku, olej a vodu. Nakonec stěrkou opatrně zapracujte ušlehaný sníh.
  4. Polovinu těsta odeberte a zlehka do něj vmíchejte prosáté kakao. Do formy poté střídavě lijte po menších částech světlé a tmavé těsto. Vložte formu do trouby.
  5. Pečte asi 50–55 minut, až zapíchnutá špejle vyjde suchá. Pokud povrch zlátne příliš rychle, přikryjte ho alobalem. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tip: Všechny suroviny by měly mít před přípravou stejnou teplotu, proto nezapomeňte včas vyndat z lednice vejce a perlivou vodu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám