Hlavní obsah

Recept na zapečený lilek s mozzarelou

1:07
1:07

Chcete-li článek poslouchat, přihlaste se

Jednoduché jídlo jen z několika málo surovin. V troubě se vše krásně propojí a vznikne bohatý, ale lehký a voňavý pokrm.

Foto: Shutterstock

Zapečený lilek s mozzarellou

Článek
INGREDIENCE:
2 menší lilky (nebo jeden větší)hrst černých oliv bez pecek (nemusí být)
3–4 lžíce olivového oleje1 lžička oregana
300 g zralých rajčat, oloupaných a nakrájených na kostkysůl a pepř
200 g pevnější mozzarelly, nakrájené na kostkyčerstvá bazalka na dokončení
2–4 lžíce strouhaného parmazánu

POSTUP:

  1. Lilky nakrájejte podélně na plátky silné asi 1 cm. Osolte je a nechte chvíli vypotit, osušte papírovou utěrkou a potřete z obou stran olivovým olejem. Rozložte je na plech a pečte asi 20 minut při 200 °C, dokud nezměknou a lehce se nezbarví.
  2. Mezitím promíchejte nakrájená rajčata, mozzarellu a parmazán (pokud chcete, přidejte pár nakrájených oliv). Osolte, opepřete, přidejte oregano a lžíci olivového oleje.
  3. Lilky vyndejte z trouby, navršte na ně rajčatovou směs a pečte dalších 20 minut, dokud se sýr nerozpustí a povrch lehce nezapeče. Upečené lilky posypejte bazalkou a podávejte horké.

TIP: Opečené lilky naskládejte do zapékací mísy v několika vrstvách a prokládejte je rajčaty s mozzarellou. Nakonec navrch rozložte plátky mozzarelly, posypejte parmazánem a zapečte na způsob lasagní.

Výběr článků

Načítám