Hlavní obsah

Recept na svěží libanonský tabouleh

0:47
0:47

Poslechněte si tento článek

Na tabouleh zapomeňte, pokud zrovna nemáte po ruce velký svazek petržele. Bez hromady čerstvých bylinek to zkrátka není ono.

Foto: Profimedia.cz

Svěží libanonský tabouleh

Článek
INGREDIENCE:
100 g jemného bulgurušťáva z jednoho citronu
2 velké svazky hladkolisté petržele4 lžíce olivového oleje
1 svazek máty½ lžičky mletého římského kmínu
3 zralá rajčatašpetka mletého nového koření
1 menší okurkasůl a pepř podle chuti
1 šalotka

POSTUP:

  1. Bulgur nasypte do mísy a zalijte vroucí osolenou vodou v poměru 1:2. Přikryjte a nechte asi 25 minut nabobtnat.
  2. Poté sceďte přebytečnou tekutinu a nechte vychladnout. Petržel a mátu nasekejte velmi najemno – je to základ celého salátu.
  3. Rajčata, okurku a šalotku nakrájejte na kostičky. V míse promíchejte bulgur se zeleninou a bylinkami, přidejte citronovou šťávu, olivový olej, koření, osolte a opepřete.
  4. Tabouleh nechte chvíli odležet a podávejte vychlazený.
Související témata:
Tabouleh

Výběr článků

Načítám