Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
100 g jemného bulguru | šťáva z jednoho citronu |
2 velké svazky hladkolisté petržele | 4 lžíce olivového oleje |
1 svazek máty | ½ lžičky mletého římského kmínu |
3 zralá rajčata | špetka mletého nového koření |
1 menší okurka | sůl a pepř podle chuti |
1 šalotka |
POSTUP:
- Bulgur nasypte do mísy a zalijte vroucí osolenou vodou v poměru 1:2. Přikryjte a nechte asi 25 minut nabobtnat.
- Poté sceďte přebytečnou tekutinu a nechte vychladnout. Petržel a mátu nasekejte velmi najemno – je to základ celého salátu.
- Rajčata, okurku a šalotku nakrájejte na kostičky. V míse promíchejte bulgur se zeleninou a bylinkami, přidejte citronovou šťávu, olivový olej, koření, osolte a opepřete.
- Tabouleh nechte chvíli odležet a podávejte vychlazený.