Hlavní obsah

Recept na salát z těstovinové rýže s fetou

0:52
0:52

Poslechněte si tento článek

Salát z těstovinové rýže je skvělý jako osvěžující občerstvení na piknik, ale i jako rychlá večeře nebo příloha.

Foto: Profimedia.cz

Salát z těstovinové rýže s fetou

Článek
INGREDIENCE
200 g těstovinové rýže100 g sýra feta
½ okurky 4 lžíce olivového oleje
½ žluté papriky2 lžíce vinného octa
1 šalotka1 lžička sušeného oregana
hrst cherry rajčatsůl a pepř podle chuti
100 g černých olivčerstvé bylinky (bazalka nebo petržel) na ozdobu

POSTUP:

  1. Těstovinovou rýži uvařte podle návodu na obalu, sceďte a nechte vychladnout.
  2. Mezitím si připravte zeleninu: okurku, papriku a šalotku nakrájejte na kostičky, rajčátka rozpulte a olivy můžete nechat vcelku (nebo dle chuti nakrájet na poloviny nebo kolečka).
  3. Na menší kostičky nakrájejte i fetu. Ve velké míse smíchejte vychladlou těstovinovou rýži, nakrájenou zeleninu, černé olivy a feta sýr.
  4. Na zálivku v misce smíchejte olivový olej, vinný ocet, oregano, osolte a opepřete.
  5. Zálivku nalijte na salát a vše jemně promíchejte. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.
Související témata:

Výběr článků

Načítám