Článek
INGREDIENCE | |
---|---|
200 g těstovinové rýže | 100 g sýra feta |
½ okurky | 4 lžíce olivového oleje |
½ žluté papriky | 2 lžíce vinného octa |
1 šalotka | 1 lžička sušeného oregana |
hrst cherry rajčat | sůl a pepř podle chuti |
100 g černých oliv | čerstvé bylinky (bazalka nebo petržel) na ozdobu |
POSTUP:
- Těstovinovou rýži uvařte podle návodu na obalu, sceďte a nechte vychladnout.
- Mezitím si připravte zeleninu: okurku, papriku a šalotku nakrájejte na kostičky, rajčátka rozpulte a olivy můžete nechat vcelku (nebo dle chuti nakrájet na poloviny nebo kolečka).
- Na menší kostičky nakrájejte i fetu. Ve velké míse smíchejte vychladlou těstovinovou rýži, nakrájenou zeleninu, černé olivy a feta sýr.
- Na zálivku v misce smíchejte olivový olej, vinný ocet, oregano, osolte a opepřete.
- Zálivku nalijte na salát a vše jemně promíchejte. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.