Článek
| INGREDIENCE | |
|---|---|
| 200 g těstovinové rýže | 100 g sýra feta |
| ½ okurky | 4 lžíce olivového oleje |
| ½ žluté papriky | 2 lžíce vinného octa |
| 1 šalotka | 1 lžička sušeného oregana |
| hrst cherry rajčat | sůl a pepř podle chuti |
| 100 g černých oliv | čerstvé bylinky (bazalka nebo petržel) na ozdobu |
POSTUP:
- Těstovinovou rýži uvařte podle návodu na obalu, sceďte a nechte vychladnout.
- Mezitím si připravte zeleninu: okurku, papriku a šalotku nakrájejte na kostičky, rajčátka rozpulte a olivy můžete nechat vcelku (nebo dle chuti nakrájet na poloviny nebo kolečka).
- Na menší kostičky nakrájejte i fetu. Ve velké míse smíchejte vychladlou těstovinovou rýži, nakrájenou zeleninu, černé olivy a feta sýr.
- Na zálivku v misce smíchejte olivový olej, vinný ocet, oregano, osolte a opepřete.
- Zálivku nalijte na salát a vše jemně promíchejte. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.

