Hlavní obsah

Recept na oopsie bread, nadýchaný chléb bez mouky

1:06
1:06

Poslechněte si tento článek

Oopsie bread nebo také bezlepkové placky ze tří surovin (a špetky soli) slaví úspěchy na sociálních sítích a není divu — jsou lehké, rychlé a skvěle nahradí pečivo třeba k pomazánce nebo salátu.

Foto: Profimedia.cz

Oopsie bread, nadýchaný „chléb“ bez mouky

Článek
INGREDIENCE
3 vejce (žloutky a bílky oddělené)1/2 lžičky prášku do pečiva
100 g krémového sýra (např. lučina, žervé)sůl

POSTUP:

  1. Předehřejte troubu na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky osolte, přidejte sýr a metličkou prošlehejte dohladka.
  2. Vmíchejte prášek do pečiva a nakonec velmi jemně zapracujte sníh z bílků - těsto bude mít nadýchanou, lehce tekutou konzistenci.
  3. Pomocí naběračky tvořte na plechu kulaté placičky s dostatečnými rozestupy - v troubě se ještě trochu roztečou. Pečte asi 20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
  4. Po upečení lehce klesnou, ale zůstanou stále nadýchané a měkké. Nechte zchladnout a podávejte jako chléb - skvěle chutnají s pomazánkami nebo s plátkem kvalitní šunky.

TIP: Pro lepší barvu přisypte do těsta špetku kurkumy.

Související témata:
Bezlepkové recepty
Dietní recepty

Výběr článků

Načítám