Článek
INGREDIENCE | |
---|---|
3 vejce (žloutky a bílky oddělené) | 1/2 lžičky prášku do pečiva |
100 g krémového sýra (např. lučina, žervé) | sůl |
POSTUP:
- Předehřejte troubu na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky osolte, přidejte sýr a metličkou prošlehejte dohladka.
- Vmíchejte prášek do pečiva a nakonec velmi jemně zapracujte sníh z bílků - těsto bude mít nadýchanou, lehce tekutou konzistenci.
- Pomocí naběračky tvořte na plechu kulaté placičky s dostatečnými rozestupy - v troubě se ještě trochu roztečou. Pečte asi 20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Po upečení lehce klesnou, ale zůstanou stále nadýchané a měkké. Nechte zchladnout a podávejte jako chléb - skvěle chutnají s pomazánkami nebo s plátkem kvalitní šunky.
TIP: Pro lepší barvu přisypte do těsta špetku kurkumy.