Hlavní obsah

Recept na grilované plněné žampiony

0:55
0:55

Poslechněte si tento článek

Grilované žampiony. Připravíte je hostům jednou a od té chvíle vás o ně budou prosit při každé návštěvě. Jsou šťavnaté, plné rozpečeného sýra, zkrátka neodolatelné.

Foto: Shutterstock

Plněné žampiony

Článek
INGREDIENCE
8 větších žampionůšpetka soli
2 lžíce oleješpetka pepře
1 stroužek česneku1 lžíce čerstvých bylinek
100 g goudy50 g parmazánu

POSTUP:

  1. Žampiony očistěte vlhkým ubrouskem a odřežte nohy hned u kloboučku, aby vznikla jakási miska. Nohy žampionů nakrájejte nadrobno a smíchejte s nahrubo nastrouhanou goudou.
  2. Přidejte olej, prolisovaný česnek a bylinky. Osolte, opepřete a promíchejte. Sýrovou směsí naplňte kloboučky hub a vrch posypejte špetkou nastrouhaného parmazánu.
  3. Grilujte na středním nepřímém žáru pět až osm minut, až se sýr roztaví a žampiony změknou. Hotové posypejte špetkou čerstvě mletého pepře a přidejte i další bylinky.

TIP: Do náplně přidejte na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a žampiony, na závěr posypejte nasekanými ořechy.

Související témata:

Výběr článků

Načítám