Článek
INGREDIENCE | |
---|---|
8 větších žampionů | špetka soli |
2 lžíce oleje | špetka pepře |
1 stroužek česneku | 1 lžíce čerstvých bylinek |
100 g goudy | 50 g parmazánu |
POSTUP:
- Žampiony očistěte vlhkým ubrouskem a odřežte nohy hned u kloboučku, aby vznikla jakási miska. Nohy žampionů nakrájejte nadrobno a smíchejte s nahrubo nastrouhanou goudou.
- Přidejte olej, prolisovaný česnek a bylinky. Osolte, opepřete a promíchejte. Sýrovou směsí naplňte kloboučky hub a vrch posypejte špetkou nastrouhaného parmazánu.
- Grilujte na středním nepřímém žáru pět až osm minut, až se sýr roztaví a žampiony změknou. Hotové posypejte špetkou čerstvě mletého pepře a přidejte i další bylinky.
TIP: Do náplně přidejte na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a žampiony, na závěr posypejte nasekanými ořechy.