Článek
| INGREDIENCE: | |
|---|---|
| 200 g čerstvých červených chilli papriček | 2 lžíce octa (rýžového, bílého vinného nebo jablečného) |
| 3–4 stroužky česneku | 80–100 ml neutrálního rostlinného oleje + na zalití |
| 2 lžičky soli | |
POSTUP:
- Papričky opláchněte, odstraňte stopky a případně i část semínek (záleží, jak pálivou pastu chcete). Nakrájejte je na menší kousky.
- Všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte do požadované konzistence – můžete nechat hrubší texturu, nebo rozmixovat úplně dohladka. Pokud je pasta příliš hutná, přidejte více oleje.
- Pastu přendejte do sterilizované skleničky, povrch zalijte olejem, uložte do lednice a nechte pár dní uležet. Vydrží v ní zhruba měsíc – čím déle se rozleží, tím bude chuť plnější.
TIP: Chcete pastu ozvláštnit? Přidejte pár sušených rajčat, kousek čerstvého zázvoru nebo špetku uzené papriky.

