Hlavní obsah

Recept na chilli pastu

Máte rádi, když jídlo pořádně pálí a voní česnekem? Připravte si chilli pastu, kterou využijete do polévek, nudlí, na opečené maso i jen tak na chléb s máslem.

Foto: Shutterstock

Chilli pasta

Článek
INGREDIENCE:
200 g čerstvých červených chilli papriček 2 lžíce octa (rýžového, bílého vinného nebo jablečného)
3–4 stroužky česneku80–100 ml neutrálního rostlinného oleje + na zalití
2 lžičky soli

POSTUP:

  1. Papričky opláchněte, odstraňte stopky a případně i část semínek (záleží, jak pálivou pastu chcete). Nakrájejte je na menší kousky.
  2. Všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte do požadované konzistence – můžete nechat hrubší texturu, nebo rozmixovat úplně dohladka. Pokud je pasta příliš hutná, přidejte více oleje.
  3. Pastu přendejte do sterilizované skleničky, povrch zalijte olejem, uložte do lednice a nechte pár dní uležet. Vydrží v ní zhruba měsíc – čím déle se rozleží, tím bude chuť plnější.

TIP: Chcete pastu ozvláštnit? Přidejte pár sušených rajčat, kousek čerstvého zázvoru nebo špetku uzené papriky.

Související témata:

Výběr článků

Načítám