Hlavní obsah

Recept na buchtičky s vanilkovým krémem

1:35
1:35

Poslechněte si tento článek

Sladká vzpomínka, která chutná ještě lépe než kdysi. Buchtičky jako peřinka a hedvábný krém s pravou vanilkou, kterému se žádný pudink nevyrovná.

Foto: Profimedia.cz

Buchtičky s vanilkovým krémem

Článek
INGREDIENCE:
180 ml mléka120 g másla
20 g droždí 1 vejce
120 g cukru krupicešpetka soli
400 g hladké mouky
Na vanilkový krém:
400 g smetany ke šlehání50 g cukru krupice
1 vanilkový luskšpetka soli
4 žloutky
Dokončení:
80 g máslamoučkový cukr
1 lžíce rumu

POSTUP:

  1. Smetanu na vanilkový krém zahřejte téměř k varu, přidejte semínka z vanilkového lusku a nechte chvíli odstát.
  2. Z mléka na těsto odeberte 4–5 lžic, zahřejte je na pokojovou teplotu, rozdrobte do nich droždí, přidejte lžičku cukru a nechte asi 10 minut vzejít kvásek.
  3. Do mísy prosejte mouku, přidejte zbytek cukru, sůl, vejce, rozpuštěné máslo a zbytek mléka. Přimíchejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí objem.
  4. Pekáč vymažte rozpuštěným máslem určeným na dokončení. Těsto rozdělte na čtyři části, z každé vyválejte váleček a nakrájejte na stejně velké kousky. Každý potřete máslem a vyskládejte do pekáče. Nechte ještě asi 20 minut dokynout, poté pečte při 180 °C asi 25 minut dozlatova.
  5. Mezitím dokončete krém. Žloutky vyšlehejte s cukrem. K vanilkové smetaně přidejte špetku soli a začněte ji zahřívat. Ke žloutkům přilijte trochu teplé smetany, promíchejte a směs vlijte zpět do zbytku smetany. Za stálého míchání krátce povařte, dokud krém nezhoustne. Ihned odstavte a přelijte do servírovací misky.
  6. Zbylé máslo rozpusťte, přidejte rum a moučkový cukr. Upečené buchtičky touto směsí potřete a podávejte s vanilkovým krémem.
Související témata:
Buchtičky s krémem

Výběr článků

Načítám