Hlavní obsah

Volkswagen navrhl zvýšit platy nejvyšších manažerů o tři miliony eur

Horní hranice pro roční platy nejvyššího managementu německého automobilového koncernu Volkswagen by se měla zvýšit z 12 milionů eur (285 milionů korun) na 15 milionů (356 milionů eur). Podle agentury DPA to vyplývá z pozvánky na valnou hromadu akcionářů, která se koná 10. května.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Logo firmy Volkswagen

Článek

Předseda představenstva koncernu VW si doposud mohl ročně vydělat maximálně 12 milionů eur (285 milionů Kč) hrubého, a to po započítání všech položek včetně nároků na důchod. Podle návrhu by se měl nyní tento limit zvýšit na 15 milionů eur (356 milionů Kč). V případě řadových členů představenstva počítá návrh s nárůstem limitu na 8,5 milionu z dosavadních sedmi milionů eur ročně.

Vysoké platy nejvyšších manažerů Volkswagenu se podle DPA opakovaně stávají terčem kritiky. Koncern je zdůvodňuje mimo jiné tím, že musí v mezinárodním srovnání zůstat pro vedoucí pracovníky atraktivní.

Fixní mzda obvykle tvoří nejmenší část celkových platů členů představenstva Volkswagenu. Mnohem vyšší částky tito manažeři získávají z odměn, které se odvíjejí od plnění různých kritérií, upozorňuje DPA.

Ruský soud zmrazil všechna aktiva automobilky Volkswagen

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám