Hlavní obsah

Volkswagen loni mírně zvýšil provozní zisk, letos čeká pomalejší růst tržeb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý automobilový koncern Volkswagen v loňském roce zvýšil provozní zisk o 2,1 procenta na 22,6 miliardy eur (zhruba 572 miliard Kč). V pátek to oznámila firma, jejíž součástí je také mladoboleslavská automobilka Škoda Auto.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Logo automobilky Volkswagen

Článek

Tržby Volkswagen zvýšil o 15,5 procenta na 322,3 miliardy eur. V letošním roce však očekává zpomalení jejich růstu. Kvůli této předpovědi výrazně oslabily akcie podniku.

Automobilka předpověděla, že tržby v letošním roce zvýší až o pět procent. Finanční ředitel Arno Antlitz poukázal na slabé hospodářské vyhlídky a také na ostrou konkurenci. Dodal nicméně, že firma by měla těžit z velkého počtu nových produktů a z pokračující disciplíny při kontrole nákladů.

Páteční zpráva Volkswagenu neobsahuje údaje o vývoji čistého zisku. Podrobnější výsledky loňského hospodaření zveřejní koncern 13. března, napsala agentura DPA.

Koncern Volkswagen už dříve oznámil, že vloni zvýšil celosvětový odbyt o 11,8 procenta na 9,24 milionu vozů po sedmiprocentním poklesu v předchozím roce. Škoda Auto v loňském roce dodala zákazníkům po celém světě 866 800 vozidel. To představuje meziroční nárůst o 18,5 procenta.

„Výsledky za finanční rok 2023 ukazují, že jsme se stali ještě silnějšími,“ uvedl v páteční zprávě Antlitz. „Máme skvělé produkty a spustili jsme ambiciózní program na zvýšení efektivity v celé skupině,“ dodal.

Škoda Auto loni vyrobila 888 tisíc vozů

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám