Hlavní obsah

Vodafone plánuje v Itálii zrušit bezmála pětinu pracovních míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Telekomunikační společnost Vodafone se v Itálii kvůli snižování nákladů chystá zrušit asi 1000 pracovních míst. S odvoláním na odbory o tom ve čtvrtek informovala agentura Reuters. Podle poslední výroční zprávy skupiny Vodafone čítala její pracovní síla v Itálii loni v březnu 5765 zaměstnanců. Jejich počet by se tak snížil o více než 17 procent.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Logo telefonní společnosti Vodafone

Článek

Ve čtvrtek interně jednali zástupci odborů a firmy, vyjednávání s odbory chce Vodafone zahájit v následujících týdnech. Snižování stavů se bude týkat zejména oddělení péče o zákazníky, uvedl jeden ze zástupců odborů. Vodafone věc nekomentoval.

Podobně jako ostatní operátoři v Itálii se Vodafone už několik let potýká s náročnými podmínkami na trhu, který se vyznačuje agresivní cenovou konkurencí, jež snižuje zisk.

Loni oznámil Telecom Italia, že do roku 2030 zruší asi 9000 pracovních míst, což představuje zhruba pětinu jeho pracovní síly v Itálii.

Liberty Global koupila téměř pětiprocentní podíl ve Vodafonu

Mobil

Technologičtí giganti masivně propouštějí

Masivně propouštět se rozhodly v uplynulých týdnech a měsících i další technologické podniky. Důvod uvádějí prakticky vždy stejný – zhoršené hospodářské vyhlídky.

Například nizozemský výrobce spotřební elektroniky a zdravotnického vybavení Philips na konci ledna oznámil, že se chystá v nadcházejících dvou letech zrušit dalších 6000 pracovních míst. Přitom už loni v říjnu tento podnik oznámil rozsáhlé propouštění, které se dotklo 4000 lidí.

V lednu o masovém propouštění informovaly také další technologické firmy – evropská softwarová společnost SAP dá výpověď zhruba třem tisícům zaměstnanců, americký technologický gigant International Business Machines (IBM) hodlá propustit 3900 lidí.

Microsoft již dříve avizoval, že zruší 11 tisíc pracovních míst, majitel Googlu dokonce 12 tisíc. Propouštět se rozhodly také společnosti Xiaomi, Twitter, HP a řada dalších.

Další kolo propouštění je na spadnutí. Meta dá vale tisícům zaměstnanců

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám