Hlavní obsah

Veterináři kontrolují pražskou tržnici Sapa, cílem jsou potraviny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veterináři spolu s policisty a celníky v pátek ráno zahájili kontrolu tržnice Sapa v Praze - Libuši. Zaměřili se na prodávané potraviny a kontrolu přijíždějících aut se zbožím. Uvedl to policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle něj se na akci podílí 50 lidí od policie, celníků, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Státní veterinární správy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Veterináři spolu s policisty a celníky v pátek v 9:00 zahájili kontrolu tržnice Sapa v Praze.

Článek

Minulou sobotu veterináři a celníci našli v areálu velkotržnice automobil, ve kterém bylo 210 kilogramů zapáchajících vepřových vnitřností. Maso nebylo značené a automobil neměl zapnuté chlazení.

Přepravce odmítl říci, odkud a kam produkty převáží, přestože zastavil před konkrétní prodejnou potravin v objektu SAPA,” uvedli celníci.

Veterináři v poslední době zintenzivnili v celém Česku kontroly dovozového masa po vypuknutí kauzy s problematickým polským hovězím. Česko od 21. února zavedlo kontroly zdravotní nezávadnosti veškerého hovězího dovezeného z Polska. Důvodem bylo zjištění veterinářů, že stovky kilogramů dovezeného polského hovězího obsahovaly bakterie salmonely.

Reklama

Výběr článků

Načítám