Hlavní obsah

V průmyslové zóně u Sokolova začali stáčet nápoje do plechovek

Tisová

Do nové éry své existence vstoupila průmyslová zóna Přátelství – Silvestr v Tisové u Sokolova. Plocha, která patří skupině SUAS GROUP a společnosti Sokolovská uhelná, se proměňuje z bývalého brownfieldu na všestranně využitelný prostor pro potřeby investorů. Prvním z nich je společnost Bofillex, která tam zahájila plně automatizovanou výrobu nápojů plněných do plechovek. Jednání zahájila před dvěma roky.

Foto: SUAS

Výrobní linka stáčírny nápojů v průmyslové zóně u Tisové na Sokolovsku

Článek

„Dlouhodobě se zabýváme myšlenkou nabídnout na Sokolovsku průmyslové zóny s potřebným zázemím a infrastrukturou,“ uvedl předseda dozorčí rady SUAS Group a SU Pavel Tomek s tím, že strategický projekt na vznik průmyslových zón na Podkrušnohorské výsypce a u Starého Sedla směřuje k financování z dotací Evropské unie.

„Těch možností máme ale více, proto se soustředíme i na využití potenciálu plochy Přátelství – Silvestr v Tisové u Sokolova,“ pokračoval.

„A právě tam jsme zrealizovali pro společnost Bofillex úpravu původní haly na stáčírnu nápojů do plechovek, ale také výstavbu nového objektu o celkové ploše tří tisíc metrů čtverečních pro skladování a následnou expedici hotových výrobků,“ dodal Tomek.

V okolí jezera Medard mají vzniknout i obytné zóny. Studie Sokolovsko míří k zásadní proměně

Tipy a trendy

Až sto padesát milionů plechovek ročně

Společnost Bofillex už nyní plánuje další rozšíření výroby a skladování. „Počítáme s postupným navyšováním výrobní kapacity s cílem produkovat až sto padesát milionů plechovek s nápoji ročně,“ uvedl Tomáš Zahálka, jednatel společnosti Bofillex, která je dceřinou společností firmy Big Shock, jež je například výrobcem stejnojmenných energetických nápojů.

Cílem dceřiné společnosti je dodávat nápoje nejenom po České republice, ale po celé Evropě i mimo ni.

„Výběr Sokolovska nám dává smysl především z důvodu velmi dobrého dopravního napojení na dálniční síť ČR i západní Evropy. Navíc je v Karlovarském kraji velmi silná tradice nápojářského průmyslu,“ pokračoval jednatel nápojářské firmy.

Z vysoce automatizované linky má sjíždět denně přes dvě stě tisíc plechovek s nápoji. „Součástí závodu je i zbrusu nová skladová hala s robotizovanými paletovými zakladači. Celková výše investice dosáhla 375 milionů korun. Naší ambicí je vznik více než 30 nových pracovních míst v administrativě a ve výrobě,“ uzavřel Zahálka.

Vědci hledají dočasné využití areálů rozpadajících se tuzemských továren

Tipy a trendy

Výběr článků

Načítám