Hlavní obsah

Tržní hodnota Microsoftu překonala dva biliony dolarů

Americké akcie v úterý posílily, index Nasdaq tak uzavřel obchodování na novém rekordním maximu. K růstu akciového trhu přispěla například softwarová společnost Microsoft, jejíž tržní hodnota během dne poprvé překonala hranici dvou bilionů dolarů (42,7 bilionu Kč), napsala agentura Reuters.

Foto: Mike Blake, Reuters

Logo Microsoftu v Los Angeles

Článek

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si v úterý připsal 0,20 procenta a uzavřel na 33.945,58 bodu. Širší index S 500 vzrostl o 0,51 procenta na 4246,44 bodu a index Nasdaq Composite, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, se zvýšil o 0,79 procenta na 14.253,27 bodu.

Díky Windows 11 budou počítače rychlejší

Software

Akcie společnosti Microsoft si v úterý připsaly 1,1 procenta. Posilovaly také akcie dalších velkých technologických podniků, včetně firem Apple, Facebook a Amazon.

Na devizovém trhu v úterý dolar mírně oslabil vůči euru. Krátce po 22:00 SELČ jednotná evropská měna vykazovala nárůst o zhruba 0,2 procenta na 1,1940 USD. Šéf americké centrální banky (Fed) Jerome Powell potvrdil, že nehodlá spěchat se zvyšováním úrokových sazeb ve Spojených státech pouze na základě obav z růstu inflace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám