Hlavní obsah

Trump prodal soutěž Miss Universe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americký miliardář Donald Trump prodal společnost Miss Universe Organization, která pořádá Miss Universe a další soutěže krásy, společnosti WME/IMG. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Miliardář Donald Trump

Článek

Oznámení přichází jen několik dnů poté, co Trump informoval, že koupil podíly NBCUniversal v některých soutěžích, jako je Miss Universe, Miss USA a Miss Teen USA.

NBCUniversal se rozhodla ukončit partnerství s Trumpem poté, co se Trump coby uchazeč o úřad prezidenta USA během svého červnového projevu nevybíravě vyjadřoval o Mexičanech.

Řekl tehdy, že Mexičané přinášejí do USA jen drogy a kriminalitu a nazval je "násilníky", připomíná agentura AP.

WME/IMG je talentová a mediální agentura, která působí také v oblasti módy a sportu. Pořádá módní týdny v New Yorku, Berlíně a Sydney či hudební festival Lollapalooza.

Podle listu Financial Times se hodnota Miss Universe pohybuje v rozmezí od pěti miliónů (119,5 miliónu Kč) do 25 miliónů USD a její roční příjmy činí 3,4 miliónu USD.

Reklama

Související témata:

Související články

Jeb Bush se pustil do Trumpa, je prý levicový

Jeb Bush se pustil do miliardáře Donalda Trumpa, který je zatím v čele mezi kandidáty usilujícími o nominaci republikánů do prezidentských voleb. Bushův tým...

Trump by už porazil Hillary

Republikán Donald Trump dosáhl důležité mety, v první sondě voličské přízně by totiž nyní porazil v prezidentských volbách i favorizovanou demokratku Hillary...

Výběr článků

Načítám