Hlavní obsah

Clintonová se pustila do republikánů kvůli přístupu k ženám

Portsmouth

Hillary Clintonová, která usiluje o nominaci demokratů do příštích prezidentských voleb, notně přitvrdila. Už se nepouští jen do Donalda Trumpa, který nešetří kontroverzními výroky, ale na prvním setkání Ženy pro Hillary v Portsmouthu zkritizovala i ostatní republikánské kandidáty kvůli jejich přístupu k ženským právům, uvedla televize ABC.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Hillary Clintonová při projevu v Portsmouthu

Článek

„Kdykoli na něj tlačili kvůli tomu, co řekl o ženách, řekl, že miluje ženy. ,Opatruje‘ nás, abych ho citovala,“ řekla Clintonová na Trumpovu adresu a dodala: „Upřednostnila bych, abyste přestal ženy opatrovat a začal je respektovat.“

Clintonová také reagovala na Trumpův srpnový výpad, kdy řekl, že o zdraví žen nemá ponětí a že by toto téma neměl otevírat on. „Probíhá předvolební debata a bude to hodně zábavné,“ popíchla ho Clintonová.

Dodala ale, že Trump není mezi republikány se svými názory osamocen, a hned se pustila do dalších, kteří by rádi získali nominaci do voleb za republikány.

„Senátor (Marco) Rubio se chlubí odpíráním práva obětem znásilnění a incestu na potrat. (Bývalý) Guvernér (Floridy Jeb) Bush říká, že utratit 500 miliónů dolarů za zdraví žen je příliš mnoho. A když se lékaře Bena Carsona zeptali, zda by akceptoval výjimku ze zákazu v případě, že by byl ohrožen život matky, řekl: ,Nejsem si jist, že je to legitimní argument‘,“ připomněla Clintonová.

Na mítinku podpořila Clintonovou senátorka v New Hampshiru Jeanne Shaheenová. Clintonová také zmínila svůj projev v Pekingu v roce 1995, když řekla: „Lidská práva jsou ženská práva a ženská práva jsou lidská práva odteď napořád.“

Reklama

Výběr článků

Načítám