Hlavní obsah

Tesla v Kalifornii obnovila výrobu navzdory zákazu. Klidně mě zavřete, vzkazuje Musk

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce elektromobilů Tesla znovu zahájil výrobu v kalifornském Fremontu, uvedl server listu Financial Times. A to navzdory tomu, že podle úředního nařízení výrobu obnovit nesmí. Elon Musk úřady vyzval, aby ho zatkly.

Foto: Mike Blake, Reuters

Elon Musk

Článek

„Tesla dnes obnovuje výrobu navzdory rozhodnutí okresu Alameda,” uvedl Musk na Twitteru.

„Pokud mají někoho zavřít, žádám, abych to byl jen já,” dodal.

Musk ještě předtím v pondělí na Twitteru pohrozil okresu Alameda žalobou za to, že mu brání v obnovení výroby. Pohrozil také přesunem výroby z Kalifornie do Texasu nebo Nevady.

Tesla v 18stránkové stížnosti, kterou úřadům zaslala v sobotu, že Alameda jedná v rozporu s protikoronavirovými opatřeními v Kalifornii, zatímco automobilka jedná v souladu s nimi. Okres podle Tesly dostatečně nereflektoval uvolnění podmínek ze strany státu Kalifornie.

Tesla nesmí obnovit výrobu, Musk tak pohrozil přesunem z Kalifornie

AutoMoto

Guvernér Kalifornie Gavin Newsom podle svých slov doufá, že Tesla a Alameda naleznou společnou řeč a problém zdárně vyřeší. Zároveň dodal, že uznává princip lokalismu a do sporu se tedy nehodlá vměšovat.

Muskovi a kanadské zpěvačce Grimes se v květnu narodil syn, kterého pojmenovali X Æ A-12.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám