Hlavní obsah

T-Mobile loni přilákal nejvíc nových zákazníků

– PRAHA

Druhý největší operátor v ČR T-Mobile přilákal v roce 2004 přes 400 tisíc nových zákazníků a počet jeho klientů tak narostl nejvíce ze všech tří operátorů. Nejméně se klientela rozrostla Oskarovi, jeho předvolbu začalo loni nově používat 280 tisíc lidí. Eurotel přilákal 380 tisíc nových uživatelů své sítě.

Foto: Martin Peterka

Z vyhlášení Velké ceny cestovního ruchu. Uprostřed Dana Daňová, ředitelka vítězné Centrály cestovního ruchu Východní Moravy

Článek

T-Mobile na konci roku obsluhoval 4,36 miliónu klientů a opět se tak přiblížil svému největšímu konkurentovi Eurotelu, který je s 4,59 miliónu zákazníků jedničkou na trhu. Oskar Mobil měl na konci prosince 1,83 miliónu klientů.

T-Mobile ohlásil nejvyšší růst zákaznické základny tři roky po sobě.

Jen v předvánočním období si nové číslo aktivovalo téměř půl miliónu lidí. Na 100 lidí nyní připadá 106 mobilních telefonů. Mnoho evidovaných čísel ale už není aktivních. Někteří lidé mají několik čísel a část jich nepoužívají. Více SIM karet má podle odhadu asi pětina lidí.

Počet klientů mobilních operátorů
operátorpočet klientů (v mil.)nárůst v roce 2004
Eurotel4,59380 000
T-Mobile4,36410 000
Oskar1,83280 000

Reklama

Související články

Nejúspěšnější českou firmou je Eurotel

V čele žebříčku nejúspěšnějších firem v ČR zůstal i letos mobilní operátor Eurotel. Pořadí firem je podle tzv. ukazatele EVA, který bere v úvahu to,...

Výběr článků

Načítám