Hlavní obsah

Škoda v neděli obnoví výrobu v Kvasinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výroba automobilky Škoda Auto v závodě v Kvasinách na Rychnovsku by se měla postupně obnovovat od nedělních 22:00. Linky v Kvasinách stojí od pondělí, částečně omezena je také výroba v Mladé Boleslavi. Důvodem je výpadek subdodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu zničily záplavy.

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala First Edition

Článek

Výroba v obou závodech může být příští týden nadále omezena. Automobilka rovněž navýšila výrobu plně elektrického modelu Enyaq, informovala za automobilku Ivana Povolná.

„Výrobní linky v kvasinském závodě se po téměř týdenní odstávce z důvodu chybějícího komponentu postupně rozběhnou od neděle 17. září od 22 hodin. V následujícím týdnu bude řešen případný přetrvávající nedostatek dodávek komponentů v mladoboleslavském i kvasinském závodě poklesem výrobního programu prostřednictvím možné redukce počtu směn, a to v závislosti na aktuální disponibilitě dílu pro jednotlivé modely se spalovacími motory,“ uvedla Povolná.

Slovinský subdodavatel je podle ní stále schopen dodávat pouze v omezeném rozsahu a usiluje o plné obnovení výroby.

„Dále se společnost Škoda Auto operativně soustředí na navýšení denní výrobní kapacity plně elektrické řady modelů Enyaq, které tímto výpadkem nejsou dotčeny,“ uvedla Povolná.

Výpadek u slovinského dodavatele součástek KLS postihl celý koncern Volkswagen. Automobilka už dříve uvedla, že chybějícím dílem je ozubený věnec pro dvouhmotový setrvačník pro spalovací motory modelů značky Škoda a dalších koncernových značek.

Škoda Auto pozastaví výrobu

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám