Hlavní obsah

Škoda Auto ujistila Sobotku, že nepřesune výrobu z Česka

Právo, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení automobilky Škoda Auto ujistilo ve středu premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), že udělá vše pro zachování pracovních míst v Česku. V minulých dnech se objevily spekulace, že koncern Volkswagen, jehož součástí je i Škoda Auto, by mohl přesunout část produkce mladoboleslavské automobilky do Německa.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Výroba ve Škoda Auto

Článek

„Musím říci, že pánové mě informovali o tom, že učiní maximum pro to, aby pracovní místa ve Škodě Auto tady v České republice nebyla v žádném případě ohrožena,“ řekl Sobotka po jednání se zástupci automobilky.

„V zásadě mohu potvrdit, že Česko je srdcem a domovem Škody a také jím zůstane,“ uvedl předseda představenstva automobilky Škoda Auto Bernhard Maier. Upozornil ale, že automobilka pracuje na hranici svých kapacit.

Vláda a zástupci automobilového průmyslu podepsali ve středu memorandum, které má výrobcům aut v České republice usnadnit vývoj nových technologií. Zaměřuje se na vývoj elektromobilů, plně a částečně au­tonomních vozidel a rozvoj digitalizace. [celá zpráva]

„Zajištění budoucnosti českého automobilového průmyslu má zásadní vliv na české hospodářství a zaměstnanost,“ řekl premiér Sobotka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám