Hlavní obsah

Šéfka Sněmovny Pekarová Adamová zahájila v Izraeli podnikatelské fórum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) zahájila v pondělí odpoledne v izraelském Tel Avivu Česko-izraelské podnikatelské fórum. Akci pořádá Hospodářská komora ČR s Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou a je zaměřena na obranný průmysl, IT, kybernetickou bezpečnost, farmacii, zdravotnictví a lázeňství.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) zahajuje Česko-izraelské podnikatelské fórum

Článek

Šéfka Sněmovny zmínila pověst Izraele jako země start-upů. „Je významným zdrojem inspirace a příležitostí pro české podnikatele. Čeští výrobci mají velký potenciál uplatnit se v izraelské ekonomice,“ řekla Pekarová Adamová na přivítanou delegátům fóra, které se koná v prostorách telavivského hotelu Dan.

Za jediné omezení jinak zcela liberalizovaného vzájemného obchodu označila vzdálenost a fakt, že ČR je vnitrozemský stát. Navzdory tomu ale český vývoz do Izraele významně převyšuje třeba export Polska, Rakouska, Slovenska či Maďarska.

Jen Škoda Auto vyvezla do Izraele v loňském roce vozy za půl miliardy dolarů a je nejúspěšnější evropskou automobilkou na zdejším trhu.

Průlomové rozhodnutí Izraele. Poprvé prodá své vyspělé tanky Merkava do Evropy

Blízký a Střední východ

Rýsují se i další obchodní partnerství, například dodávky tramvají pro Jeruzalém, polohovatelných lůžek pro nemocnice či geotextilií pro stavění retenčních nádrží.

„Mezi českými a izraelskými společnostmi vidíme mnoho perspektivních oblastí, zejména vodohospodářství, nakládání s odpady, energetiku, chemický průmysl, informační technologie a obranný průmysl,“ vyjmenovala Pekarová Adamová.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) zahajuje Česko-izraelské podnikatelské fórum.

Podnikatelské mise do Izraele se účastní 15 subjektů z České republiky, jejichž zástupci budou jednat o spolupráci s izraelskými partnery.

Návštěva Pekarové Adamové v Izraeli potrvá do středy. Na programu má jednání se svým parlamentním protějškem, předsedou Knesetu Amirem Ochanou. Setká se také s prezidentem Jicchakem Hercogem.

Nejvýkonnější izraelský superpočítač bude určen pro umělou inteligenci

Hardware

Reklama

Výběr článků

Načítám