Hlavní obsah

Šéf United Airlines odstoupil, provozoval ztrátovou linku pro vlivného politika

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf United Airlines Jeff Smisek a další dva vysocí manažeři letecké společnosti museli odstoupit kvůli federálnímu vyšetřování korupčního případu. Ten se týkal přímé linky mezi New Jersey a Columbií v Jižní Karolíně, kterou aerolinky provozovaly navzdory tomu, že byla málo obsazená, a to jako laskavost pro politika, který rozhodoval o důležitých projektech. Informoval o tom server CNN.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Generální ředitel United Airlines Jeff Smisek rezignoval kvůli federálnímu vyšetřování z korupce.

Článek

Americká prokuratura vyšetřuje vztahy aerolinek United Airlines s bývalým šéfem dopravního úřadu pro New York a New Jersey Davidem Samsonem. Firma v době jeho působení v úřadu začala provozovat přímé spojení mezi Newarkem v New Jersey a Columbií v Jižní Karolíně, kde má Samson své letovisko.

Vyšetřovatelé mají podezření, že Smisek tuto ztrátovou linku schválil s cílem prospět Samsonovi, s jehož úřadem tehdy firma United Airlines jednala o projektech na letišti v Newarku. Linku loni aerolinky zrušily jen tři dny poté, co Samson z úřadu odešel.

Místní listy přinesly statistiku, podle které bylo na lince v roce 2013 a začátkem roku 2014 obsazeno v průměru 56 procent sedadel. Přitom na ní létala malá letadla jen pro padesát osob. Průměrná obsazenost sedadel amerických společností je 84 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám