Hlavní obsah

Šéf banky Lloyds se kvůli krizi zřekl odměny za loňský rok

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel britské banky Lloyds Antonio Horta-Osorio se kvůli nepříznivé ekonomické situaci v souvislosti s dluhovou krizí eurozóny dobrovolně zřekl své odměny za loňský rok. Uvedl to server Sky News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmačtyřicetiletý bankéř původem z Portugalska měl nárok na bonus v maximální výši 225 procent svého ročního platu, který činí 2,4 miliónu liber (asi 73,3 miliónu korun). Horta-Osorio se teprve tento týden vrátil ke své práci po dvou měsících zdravotní dovolené z důvodu velkého pracovního vytížení a stresu.

"Můj nárok na odměnu musí odrážet výkonnost skupiny, navíc čelíme nepříznivé finanční situaci," uvedl bankéř s tím, že v této souvislosti požádal představenstvo banky o nevyplacení svého bonusu. To jeho žádosti vyhovělo.

Banka, kterou ze 40 procent vlastní stát, ohlásila za tři čtvrtletí loňského roku ztrátu ve výši 3,85 miliardy liber (asi 117,5 miliard korun). Akcie banky utrpěly meziroční pokles o 57 procent v důsledku dluhové krize eurozóny a slabší poptávky po úvěrech. Lloyds od roku 2008 propustila už 27 000 zaměstnanců a plánuje i omezení svého zahraničního působení.

"Pod vedením Antonia učinila banka v loňském roce významné pokroky ve své transformaci na velmi obtížném ekonomickém pozadí," připomněl předseda představenstva banky Win Bischoff.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám