Hlavní obsah

Odcházející šéf majitele TV Nova vyinkasuje na odstupném přes sto miliónů

Praha/Washington

Na 5,4 miliónu dolarů (zhruba 104,4 miliónu korun) si přijde v souvislosti se svým odchodem z postu šéfa mediální společnosti Central European Media Enterprise (CME) Adrian Sarbu. Skupina CME navíc bude moci investovat až tři milióny dolarů do audiovizuálních podnikatelských aktivit, které osmapadesátiletý Sarbu hodlá po skončení svého úvazku zahájit.

Foto: Profimedia.cz

Adrian Sarbu

Článek

Sarbu zůstane zaměstnancem CME do 1. ledna 2014. Poté má nárok na odstupné 5,4 miliónu dolarů, které mu má být vyplaceno v českých korunách, stojí také v dokumentech předložených americké Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC).

Sarbu podle zprávy svou rezignaci na funkci prezidenta a generálního ředitele předložil již v polovině měsíce. Rezignace je platná od středy, kdy o ní CME informovala.

Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov, Telka a české verze hudební stanice MTV.

CME vedle České republiky provozuje televizní stanice na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a Slovinsku. S akciemi firmy se obchoduje na trhu Nasdaq v USA a na pražské burze cenných papírů.

Sarbu pochází z Rumunska, kde také stál u spuštění Pro TV v roce 1995. Od stejného roku je ve společnosti CME.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám