Hlavní obsah

Nová ředitelka udělala personální průvan v ústředí ČOI

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sedmi ředitelům ústředního inspektorátu ČOI v Praze dala ve čtvrtek výpověď nová ředitelka Jana Příhodová. Během čtvrt roku chce snížit počet administrativních pracovníků o třetinu. Funkce propuštěných ředitelů byly kvůli oganizačním změnám úplně zrušeny.

Článek

"Šest (ze sedmi odvolaných pracovníků managementu ČOI) výpovědi z důvodu nadbytečnosti převzalo. Bývalé ředitelce odboru bude výpověď předána po ukončení pracovní neschopnosti," uvedla mluvčí ČOI Miloslava Fléglová.

Novou náměstkyní a ředitelkou sekce řízení a podpory kontroly ČOI byla jmenována Zuzana Havlová. Funkce náměstka a ředitele sekce ekonomiky a práva se ujal Marek Pickar. Organizační sekci bude od 1. května řídit Marie Paděrová, kterou do té doby zastupuje Milada Kovářová.

Příhodovou v úterý do funkce ústřední ředitelky ČOI jmenoval ministr průmyslu a obchodu Martin Říman. Příhodová pak ve středu zredukovala počet ředitelů ústředního inspektorátu v Praze ze sedmi na tři a počet oddělení z 18 na šest. [celá zpráva]

Jana Příhodová dříve pracovala v ČOI, na ředitelství České inspekce životního prostředí a na ministerstvech životního prostředí a průmyslu a obchodu.

Příliš úředníků

"ČOI celkově zaměstnává zhruba 505 lidí, z toho ústřední inspektorát má nyní 96 pracovníků, na které dosud připadalo sedm ředitelů a 18 vedoucích oddělení. To byl hodně přebujelý administrativní aparát, který jsem se rozhodla zredukovat. Na pracovníky ústředního inspektorátu budou zároveň kladeny vyšší nároky," řekla ve středu Příhodová.

Ústřední inspektorát ČOI, který nevykonává kontrolní činnost a má na starost například právní záležitosti, má tak od středy pouze jednoho ředitele, dva náměstky a šest vedoucích oddělení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám