Hlavní obsah

Ministerstvo průmyslu smí vyměnit 13 budov za jednu, schválila vláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministerstvo průmyslu a obchodu vymění svých 13 budov za jedno sídlo pro zhruba 1400 úředníků ministerstva a jemu podřízených organizací. Vláda totiž schválila podmínky výběrového řízení pro tuto operaci. Na tiskové konferenci po jednání vlády o tom informoval premiér Mirek Topolánek. Podrobnosti o tomto projektu zveřejní ministr průmyslu a obchodu Martin Říman ve čtvrtek.

Článek

Podle ministra by se úředníci mohli přestěhovat do nového administrativního sídla do konce roku 2011.

MPO předložilo vládě tři varianty: bud´vyměnit budovy za již existující administrativní sídlo nebo postavit zcela novou budovu na pozemku zakoupeném státem, a nebo postavit sídlo ve spolupráci státního a soukromého sektoru (Public Private Partnership).

Do nové budovy mají být nastěhováni například pracovníci České obchodní inspekce, CzechInvestu, Úřadu průmyslového vlastnictví či Puncovního úřadu. Stát podle analýzy MPO na výměně nemovitostí vydělá a uspoří i peníze nutné na zajištění provozu současných pracovišť. Projekt podle MPO přinese úspory na provozních a investičních výdajích v řádu stovek milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám