Hlavní obsah

Komerční bance stoupl zisk na 9,7 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční bance vzrostl čistý zisk připadající akcionářům za tři čtvrtletí meziročně o procento na 9,7 miliardy korun, informovala ve čtvrtek banka. Provozní náklady klesly meziročně o procento na 9,6 miliardy korun, vzrostly vklady klientů a poskytnuté úvěry.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bankomat Komerční banky

Článek

"I v letních měsících pokračoval růst českého hospodářství, a je dobrá šance, že pozitivní ekonomický trend bude pokračovat, přestože vnímáme rizika hospodářského zpomalení v eurozóně a z vývoje na Ukrajině," komentoval výsledky generální ředitel Komerční banky Albert Le Dirac’h.

Podniky podle něj mají chuť investovat a financovat svůj růst pomocí úvěrů, zatímco občané zůstávají spíše opatrní.

"S čistým čtvrtletním ziskem 3,268 miliardy korun KB překonala očekávání trhu a zvláště potěšující je skutečnost, že dosáhla meziročního zvýšení čistého zisku, když se všeobecně počítalo s poklesem," komentoval výsledky analytik BH Securities Petr Hlinomaz.

Vklady klientů stouply za devět měsíců meziročně o 12 procent na 662,8 miliardy korun. Výše úvěrů poskytnutých zákazníkům se zvýšila o čtyři procenta na téměř 495 miliard korun.

Většinovým vlastníkem KB je francouzská Société Générale. Na pražské burze po oznámení výsledků akcie KB dopoledne posilovaly o 1,62 procenta a prodávaly se za 4 766 korun za akcii.

Reklama

Související články

Citibank prodá v Česku své drobné klienty

Banka Citibank se chce do budoucna na jedenácti vybraných trzích včetně České republiky soustředit pouze na poskytování služeb firmám. Banka to oznámila...

Japonská centrální banka šokovala trhy

Japonská centrální banka (BOJ) se rozhodla rozšířit svůj rozsáhlý program nákupu dluhopisů a dalších aktiv o desítky miliard jenů ročně. Chce tak podpořit...

Výběr článků

Načítám