Hlavní obsah

Komerční bance stoupl zisk na 9,7 miliardy

Komerční bance vzrostl čistý zisk připadající akcionářům za tři čtvrtletí meziročně o procento na 9,7 miliardy korun, informovala ve čtvrtek banka. Provozní náklady klesly meziročně o procento na 9,6 miliardy korun, vzrostly vklady klientů a poskytnuté úvěry.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bankomat Komerční banky

Článek

"I v letních měsících pokračoval růst českého hospodářství, a je dobrá šance, že pozitivní ekonomický trend bude pokračovat, přestože vnímáme rizika hospodářského zpomalení v eurozóně a z vývoje na Ukrajině," komentoval výsledky generální ředitel Komerční banky Albert Le Dirac’h.

Podniky podle něj mají chuť investovat a financovat svůj růst pomocí úvěrů, zatímco občané zůstávají spíše opatrní.

"S čistým čtvrtletním ziskem 3,268 miliardy korun KB překonala očekávání trhu a zvláště potěšující je skutečnost, že dosáhla meziročního zvýšení čistého zisku, když se všeobecně počítalo s poklesem," komentoval výsledky analytik BH Securities Petr Hlinomaz.

Vklady klientů stouply za devět měsíců meziročně o 12 procent na 662,8 miliardy korun. Výše úvěrů poskytnutých zákazníkům se zvýšila o čtyři procenta na téměř 495 miliard korun.

Většinovým vlastníkem KB je francouzská Société Générale. Na pražské burze po oznámení výsledků akcie KB dopoledne posilovaly o 1,62 procenta a prodávaly se za 4 766 korun za akcii.

Reklama

Související články

Citibank prodá v Česku své drobné klienty

Banka Citibank se chce do budoucna na jedenácti vybraných trzích včetně České republiky soustředit pouze na poskytování služeb firmám. Banka to oznámila...

Výběr článků

Načítám