Hlavní obsah

Investice HTC v Brně ještě není ztracena, zatím se odkládá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Servisní centrum pro Evropu firmy HTC ještě může v Brně vzniknout. Výrobce mobilních telefonů se sice dostal do problémů a dočasně pozastavil aktivity na přípravě centra, podle výsledků jednání jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD) s šéfem Czechinvestu Karlem Kučerou ale investice ještě není ztracena.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

HTC vedle chytrých telefonů vyrábí i brýle pro počítačové hry ve virtuální realitě. Nedávno je představil na veletrhu v Německu.

Článek

„Společnost HTC se rozhodla přehodnotit všechny celosvětově běžící projekty. Do časové prodlevy se brněnský projekt dostal, protože vedení společnosti se nyní věnuje situaci na asijských trzích,” řekl Kučera.

„Investiční záměr společnosti HTC v České republice však není ukončen. Naopak, připravovaný byl mimo jiné i z toho důvodu, že měl společnosti přinést významné provozní úspory. Silným argumentem budoucí životaschopnosti projektu je mimo jiné i to, že společnost nežádala o investiční pobídky,“ dodal šéf Czechinvestu.

Tchajwanská firma HTC se letos propadla do rekordní ztráty a klesají jí prodeje v tvrdé konkurenci společností Apple, Samsung i levných čínských značek.

Česká televize v pondělí informovala, že HTC v Brně propouští desítky lidí, které dosud najala. Slibovala přitom v servisním centru vytvořit až tisíc pracovních míst. Neuzavřela ale ani smlouvu s developerem CTP na pronájem haly. Vyhlídka investice ve výši miliardy korun se tak stala nejistou, protože na ni firma nemá peníze. [celá zpráva]

„Pevně věřím, že CzechInvest vyvine maximální úsilí, abychom o investici nepřišli a lidé našli u této společnosti tolik potřebná pracovní místa. Jihomoravský kraj proto společně s vládou a CzechInvestem udělá maximum,“ konstatoval Hašek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám