Hlavní obsah

Emise Čechy netrápí. Škodovce i VW prodeje v listopadu dál rostly

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli světové prodeje Volkswagenu po aféře s falšováním emisí klesly, Česko jde proti trendu. V listopadu meziročně prodeje VW stouply o 15 procent, škodovek se prodalo o čtvrtinu víc než loni. Po říjnovém poklesu výrazně rostly prodeje značky Hyundai - o 29 procent. Vyplývá to ze statistik registrací vozů, které ve čtvrtek zveřejnil Svaz dovozců automobilů (SDA).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

VW Passat (2014)

Článek

V listopadu lidé registrovali celkem 20 421 nových vozů, o 4056 víc než stejný měsíc loni.

Vozů značky Volkswagen se prodalo 1875, o 248 víc než loni, a prodeje tak navázaly na pětinový nárůst prodejů v říjnu. Například v USA přitom v listopadu propadl prodej VW o čtvrtinu, o dvě procenta se snížil stejný měsíc dokonce i doma v Německu. V říjnu klesly celosvětové prodeje VW o pět procent. [celá zpráva]

Škoda prodala v listopadu 6375 aut, meziročně o 24,6 procenta více.

„Již během října překonala Škoda Auto svůj celoroční výkon z roku 2014, a kompletní listopadový výsledek tak tvoří ve srovnání s loňskými kumulovanými registracemi za jedenáct měsíců výrazný nárůst. V období leden až listopad 2015 se podařilo prodat celkem o 14 725 vozů více,“ uvedl mluvčí automobilky Vítězslav Pelc.

Na třetím místě v listopadových prodejích skončila Hyundai s 1857 vozy, s meziročním nárůstem o 419 vozů. Ford prodal 1356 vozů a rostl o 17 procent.

Dařilo se i prodejům luxusních vozů. V listopadu se prodalo pět vozů Jaguar, po čtyřech Alfa Romeo a Infiniti, tři automobily Ferrari a jeden vůz Bentley.

Reklama

Související články

Prodej volkswagenů v USA prudce klesá

Poprvé od vypuknutí skandálu s emisemi u naftových motorů zaznamenala automobilka Volkswagen výrazný propad odbytu ve Spojených státech. Prodej aut značky VW...

Výběr článků

Načítám